Ultimele Știri

Cel mai mare exercițiu aerian al NATO de la Războiul Rece. România este pe lista țărilor în care se va desfășura evenimentul

exercitii militare NATO

Aproape 5.000 de militari din 11 țări membre ale NATO participă începând de sâmbătă la cel mai mare exercițiu aerian al Alianței în Europa de la încheierea Războiului Rece, care se desfășoară pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei și României, conform publicației The Telegraph. 

” ‘Swift Response 15’ este cea mai mare acțiune de antrenament aerian a Aliaților de pe continent de la sfârșitul Războiului Rece”, indică un comunicat al armatei americane din Grafenwohr, în sudul Germaniei.

Potrivit sursei, peste 4.800 de militari din 11 țări membre ale NATO (Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie și SUA) participă timp de patru săptămâni, până pe 13 septembrie, la ”operațiuni aeropurtate multinaționale simultane” pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei și României.

Scopul exercițiului este de a ajuta forțele aliate de reacție rapidă să acționeze în comun și ‘‘să demonstreze capacitatea Alianței de a desfășura trupe rapid și de a interveni în sprijinul menținerii unei Europe puternice și sigure”, se precizează în comunicatul armatei americane.

Partea cea mai importantă a exercițiului va avea loc pe 26 august, când avioane de război ale Aliaților vor lansa peste 1.000 de parașutiști și echipamente în zona de antrenament Hohenfels, în Germania. Manevre similare vor avea loc în aceeași zi în Bulgaria, la baza de antrenament Novo Selo.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*