Ultimele Știri

Cel mai mare drapel național a fost arborat în secuime la Miercurea Ciuc

tricolor

Cu ocazia zilei Drapelului Național în Miercurea Ciuc a avut loc arborarea celui mai mare drapel tricolor, la eveniment fiind prezenți premierul interimar Gabriel Oprea și ministrul Apărării Mircea Dușa. Șeful Guvernului a transmis un mesaj românilor în care atrage atenția asupra importanței acestui eveniment și a „provocărilor externe”.

„Onorăm astăzi drapelul României, simbol al statului român. (…) De fiecare dintre noi depinde cum contruit viitorul. Sărbătorile ca cea de astăzi ne ajută să cultivăm în propria conştiinţă respectul pentru cei care ne-au lăsat cea mai importantă moştenire”, a declarat Gabriel Oprea.

„Ca om format în sistemul militar am avut înrădăcinată în conştiinţă că patriotismul şi loialitatea naţională nu sunt simple vorbe, ci principii de viaţă”, a mai spus Oprea.

„În egală măsură cred că numai împreună, idniferent de religie, etnie sau orientare politică, putem servi ţara deopotrivă”, a adăugat premierul interimar.

„Instituţiile statului sunt ancorele pe care se sprijină statul democratic şi într-o ţară modernă ca România sunt primele chemate să apere simbolurile naţionale”, a mai spus Gabriel Oprea.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că trebuie respectate „valorile şi simbolurile naţionale, şi mai ales tricolorul”.

„Tricolorul reprezintă independenţa, reprezintă suveranitatea şi unitatea poporului român. De aceea, în această zi de sărbătoare a românilor, domnul prim-ministru Gabriel Oprea şi cu mine am dorit să fim la Miercurea Ciuc şi să înălţăm pe acest catarg înalt Drapelul Naţional”, a afirmat Mircea Duşa.

După rostirea discursurilor, a fost înălţat Tricolorul pe un catarg, la 22 de metri de sol, în curtea IPJ Harghita, în acordurile imnului de stat al României, intonat de o fanfară mixtă, alcătuită din instrumentişti din Bucureşti şi din judeţele Mureş şi Harghita, dar şi de către trei bărbaţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti.

Mesajul premierului interimar Gabriel Oprea:

„În inima fiecărui român, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor.

Ca prim-ministru interimar, ca viceprim-ministru pentru securitate națională, consider că în instituțiile statului român trebuie să ne aplecăm mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru recunoașterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național, dar și pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară.

Pentru aceste trei culori  – roșu, galben și albastru, militarii români s-au jertfit, pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații, apărând democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi, iar pe aceștia noi cei de acasă îi onorăm și îi cinstim.

Drapelul țării ne reamintește tuturor în fiecare zi, că patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României.

Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat şi ca naţiune. Dar în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Tricolorul este dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului şi a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însufleţească atunci când ne construim viitorul. Însă, mai important decât atât, tricolorul este legământul pe care fiecare generaţie, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti.

Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale.

În numele Guvernului României și al meu personal le mulțumesc tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume.

La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

katonai_felvonulas_csikszereda_ta-9514_gl

katonai_felvonulas_csikszereda_ta-9518_gl

katonai_felvonulas_csikszereda_ta-9520_gl

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*