Ultimele Știri

Cel mai mare atac cibernetic din istorie dezvăluit publicului

Yahoo spune că hacker-ii „sponsorizaţi de stat” au furat informații de la aproximativ 500 de milioane de utilizatori în ceea ce pare a fi cel mai mare atac cibernetic din istorie dezvăluit publicului, conform BBC.

Atacul, care a avut loc în 2014, dar abia acum a fost făcut public, a rezultat în furtul de informații personale, cu ar fi numele, email-uri, numere de telefon, datele de naștere, precum și „întrebările de securitate necriptate și răspunsurile”, dar nu şi datele cardurilor de credit.

Compania a declarat că informațiile au fost furate „de ceea ce, credem noi a fi, un actor sponsorizat de stat„, dar nu a precizat ţara responsabilă.

Veștile despre un posibil atac major asupra firmei de tehnologie au apărut în luna august, atunci când un hacker cunoscut sub numele de „Peace” a încercat aparent, să vândă informațiile personale a  200 de milioane de conturi Yahoo.

Joi, Yahoo a confirmat atacul ca fiind mai mare decât se preconizase iniţial şi recomandă tuturor utilizatorilor să îţi schimbe parolele, în cazul în care nu au făcut acest lucru din 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*