Ultimele Știri

Cel mai bogat rus a renunțat la afacerile din Transnistria

Alișer Usmanov, devenit cel mai bogat rus în 2014 cu o avere de 18,1 miliarde de dolari, și-a vândut, vineri, activele pe care le deținea la Uzina Metalurgică din Râbnița, Transnistria. Astfel, întreprinderea a trecut din proprietate privată în cea a administrație locale.

Criza se adâncește în Transnistria, după ce Federația Rusă, principalul furnizor financiar din ultimii ani, a refuzat să le acorde 100 de milioane de dolari pentru a plăti pensiile şi alte obligaţiuni sociale, iar afaceriștii ruși pleacă din regiunea separatistă.

Uzina metalurgică și combinatul de ciment de peste Nistru sunt principalele întreprinderi, activitatea cărora a fost posibilă doar datorită implicării rușilor, însă acum uzina metalurgică va fi transferată statului, după ce oligarhul rus Alișer Usmanov și-a vândut activele sale.De asemenea, este scos spre vânzare și combinatul de ciment de la Râbnița, fiind același proprietar. Aceste schimbări pun mari semne de avertizare nu doar pentru economie, ci și pentru viitorul Transnistriei, ba chiar și pentru oraș.

uzina-metalurgica-de-la-ribnita

Totuși șefa așa-zisului minister al economiei de la Tiraspol, Alevtina Slipcenko a asigurat că întreprinderea va continua să activeze în regim normal, iar cei 2500 de angajați nu vor rămâne fără lucru.

Anul trecut, uzina a funcționat datorită comenzilor din statele UE, în special Polonia, devenind cel mai mare exportator din regiunea transnistreană.

Nu se știe care este valoare tranzacției, nici care sunt motivele retragerii grupului Metalloinvest, una din cele mai mari companii siderurgice din Rusia, proprietate a miliardarului Alișer Usmanov.

În urmă cu câțiva ani Alişer Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, al operatorului de telefonie mobilă Megaphon, acţionar important al clubului de fotbal Arsenal, deţinător de acţiuni la mail.ru, Facebook și Twitter, intenţiona să-şi comaseze afacerile într-un holding.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Cel mai bogat rus a renunțat la afacerile din Transnistria

  1. Poate fi un semn clar ca sa-r putea ca Trnsnistria ar putea fi pretul pe care Putin este dispus sa-l plateasca, pentru acceptarea comunistilor la guvernare ?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*