Ultimele Știri

„Cel care l-a ucis nu va trăi mult timp!” Amenințarea Rusiei după ce jihadiștii au executat un rus

Ramzan Kadarov, președintele pro-Kremlin al Ceceniei a avertizat că va răzbuna moartea cetățeanului rus, originar din Cecenia, a cărui decapitare de către ISIS a fost difuzată într-o înregistrare video, potrivit TASS și Reuters.

executie isis rus

“Da, acesta era un rus cecen; el a fost decapitat … sunt fapte dovedite. Se pare că lucra pentru cineva. Eu nu cred în această versiune, cred că mai degrabă i-a fost întinsă o capcană”, a spus Kadarov, citat de TASS, adăugând: “Cel care l-a ucis nu va trăi mult timp”.

Cei care se fac responsabili de moartea cecenului, executat de Daesh ca presupus agent rus, vor fi “trimiși pe lumea cealaltă”, a insistat Ramzan Kadarov.

ISIS a dat publicității miercuri o înregistrare video cu execuția unui presupus agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), care ar fi reușit să se infiltreze în rândurile sale, dar a fost demascat, relatează BBC în limba rusă.

În înregistrare, un bărbat îmbrăcat într-o salopetă roșie spune în limba rusă că este originar din Groznai (capitala Ceceniei) și că a fost racolat în primăvara anului 2014 de către FSB în orașul Maikop (republica Adigheia din Caucazul de Nord), iar apoi trimis într-o zonă din Irak, aflată sub controlul Statului Islamic.

La fel ca în alte cazuri, presupusul spion rus a fost decapitat, în imagini văzându-se un călau cu un cuțit în mână, care stă în spatele victimei, îngenunchiate.

“Rușilor, veți fi dezamăgiți și umiliți”, se mai afirma în această înregistrare, a cărei autenticitate nu a fost dovedită.
Serviciul de presă al FSB nu a dorit să comenteze în legătură cu execuția presupusului spion rus, limitându-se să spună că nu dispune de informații despre această înregistrare.

Gruparea a amenințat recent Rusia cu atacuri sângeroase, într-o înregistrare video în limba rusă. “Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean”, au amenințat islamiștii Kremlinul, care a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană în Siria în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și Statul Islamic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*