Ultimele Știri

Cei mai frumoși munți din lume

Planeta noastră este presărată cu munţi spectaculoşi, unii cunoscuţi în lumea întreagă, alţii obscuri, însă cu toţii frumoşi în felul lor. Specialiştii publicaţiei turistice „Wild Junket Magazine” au întocmit un Top 7 al celor mai frumoşi munţi de pe Terra.

1. Cerro Torre, Argentina şi Chile. Pe vârful piscului se găseşte o calotă de chiciură formată din cauza vântului puternic, motiv pentru care escaladarea muntelui este foarte dificilă.

_MG_2673

2. Huayna Picchu, Peru. Incaşii ştiau ce fac atunci când au ales acest sit pentru celebrul lor oraş Machu Picchu. Înconjurat de numeroşi munţi cu vegetaţie luxuriantă, Machu Picchu este o sclipire de civilizaţie umană în mijlocul grandorii naturii. Cel mai spectaculos munte din regiune este Huayna Picchu, care veghează deasupra străvechii cetăţi. Vizitatorii deschişi unei provocări pot urca pe acest pisc pentru o privelişte deosebită asupra ruinelor incaşe.

1

3. The Spectre, Antarctica. Puţini oameni au şansa de a vedea splendoarea Munţilor Transantarctici, care se întind pe 2.400 de kilometri de-a lungul Antarcticii. Poate cel mai spectaculos pisc din acest lanţ muntos este The Spectre, piscul central din lanţul ce poartă numele de „Organ Pipe Peaks”.

1

4. Mauna Loa, Hawaii, SUA. Mauna Loa, adică „Muntele Lung”, este cel mai mare vulcan de pe Terra, ocupând o suprafaţă de 5.271 de kilometri pătraţi. Vulcanul acoperă jumătate din Big Island, cea mai mare insulă hawaiiană, şi erupe de cel puţin 700.000 de ani. Măsurat de la fundul oceanului, de unde se ridică treptat, vulcanul Mauna Loa se clasează pe locul 10 în clasamentul munţilor din Sistemul Solar, cu 9.168 metri înălţime.

1

5. Matterhorn, Elveţia. Matterhorn este un pisc superb din Alpii Elveţieni ce are forma unei piramide abrupte şi înclinate, al cărei perete estic este aproape vertical, şi care se ridică la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra gheţarilor.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

6. Denali, Alaska, SUA. Cunoscut şi sub numele de Muntele McKinley, măsoară 6.194 metri în înălţime, fiind cel mai înalt vârf muntos din America de Nord. Chiar dacă nu este cel mai înalt munte de pe Terra, record deţinut de Muntele Everest, Denali se poate lăuda cu un alt superlativ – este muntele cu cea mai mare distanţă între bază şi vârf, 5.500 de metri, dintre toţi munţii aflaţi mai sus de nivelul mării.

1

7.Alpamayo, Peru. Această piramidă de gheaţă, considerată multă vreme unul dintre cei mai atrăgători munţi din lume, se găseşte în lanţul muntos Cordillera Blanca din Peru. Datorită frumuseţii şi formei sale unice, Alpamayo este foarte popular în rândul alpiniştilor.

1

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*