Ultimele Știri

Cei care nu își lucrează pământurile vor plăti impozite de șase ori mai mari

camp necultivat

Proprietarii de terenuri agricole vor fi obligați să lucreze pământurile, altfel ei vor fi obligați să plătească impozite de șase ori mai mari.

Statul vrea să-i taxezepe proprietarii care nu își îngrijesc terenurile fertile. Statisticile arată că în toată ţara există 500 de mii de hectare ce nu produc nimic. Autorităţile nu au uitat nici de cei care au terenuri sau clădiri în oraş şi care nu îşi îngrijesc proprietăţile. Vizaţi sunt dezvoltatorii imobiliari care au cumpărat suprafeţe mari în perioada boomului imobiliar şi nu au mai avut bani să ridice ansamblurile rezidenţiale, conform planurilor.

În noul Cod Fiscal nu vor mai exista valori fixe de impozitare ca până acum, ci limite minime şi maxime. Valoarea de impozitare va fi aleasă de către primării, ceea ce, după părerea unor experți, nu este o soluție bună.

 „Dacă toată lumea va merge cu impozitul maxim vom rămâne în situaţia de a aştepta să se întâmple şi a ne întreba de ce nu sunt investiţii în România”, a spus Gabriel Sincu, expert taxe.

Cel mai mare impozit pentru un metru pătrat de teren va fi 16 de lei, dublu faţă de valoarea de acum.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*