Ultimele Știri

CEDO recunoaște 34 de luptători cu merite deosebite din timpul Revoluției

Curtea Europeană a Drepturilor Omului recunoaște 34 de luptători cu merite deosebite din timpul Revoluției din Decembrie 1989.

Decizia CEDO privind recunoașterea implicării directe a unor revoluționari a fost anunțată, astăzi, de membrii Asociației 21 Decembrie 1989 în cadrul unei conferințe de presă.

„Începe să se facă dreptate în Dosarul Revoluției după 25 ani de așteptare, aceasta este doar o primă hotărâre a CEDO, dar urmează și cele care vor incrimina responsabilii politici pentru crimele comise în decembrie ’89”, a spus Teodor Mărieș.

Conform deciziei publicate, ieri, de CEDO, Ștefan Bosnigeanu şi alţi 33 de reclamanți li se recunosc meritele din confruntările cu forţele de represiune din timpul Revoluției, iar drept despăgubire morală statul român va trebui să le plătească câte 1.350 de euro.

Deasemenea, președintele Asociaţiei 21 Decembrie a ținut să-l atace din nou pe Ion Ilescu și fondatorii partidului FSN, care au fost implicați în crimele și reținerile de după evenimentele petrecute în nopțile de 21-22 decembrie 1989, provocând peste 1.000 de morți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*