Ultimele Știri

Ceaușescu n-a murit, istoria ne-a păcălit!

Jurnalistul basarabean Alexandru Vakulovski face o paralelă despre situația din România și Republica Moldova, ambele state românești fiind în campanie electorală. Situația tragică în care se află cele două state românești, ne duce cu gândul la faptul că am rămas în urmă cu 25 de ani față de Europa, iar istoria țărilor noastre tinde să se repete. 

”Imediat după aflarea primelor rezultate ale alegerilor din România, Steinar Lone, singurul traducător literar din română în norvegiană, a scris pe o reţea de socializare: „Încă o dată…” şi a postat piesa Adei Milea Ceauşescu n-a murit. Nu, n-a murit nici Ceauşescu, nici Lenin, nici Stalin. „Ei sunt vii în inimile noastre” – cum recitam când eram octombrei sau pionieri. Şi nu doar în inimile noastre, sunt vii prin urmaşii lor fideli – cum sunt Iliescu şi Ponta în România, cum e Voronin, Dodon, Lupu, Usatâi şi alţi Garbuji la noi.

Steinar Lone a folosit o ironie amară, dar alţii vor fi probabil răutăcioşi. Că România după atâta vreme nu mai scapă de roşu din faţa ochilor, de parcă ar fi un taur de la corida. Urmaşii comuniştilor şi securiştilor conduc într-o veselie România, chiar dacă în ultima vreme o bună parte a PSD-ştilor s-a mutat la puşcărie, pentru că sunt şi hoţi, şi tâlhari, nu ratează nimic când „le pică”.

 

Am stat în jur de trei ore ca să votez. Şi am fost norocos, pentru că am reuşit. Mulţi au stat la coadă fără să apuce să voteze. Puterea, prin Ponta, şi-a bătut joc de alegătorii din Moldova, de alegătorii din diaspora. Era destul de previzibil. Păi nu spunea tovarăşul Ponta că „diaspora vrea să se răzbune pe ţară” şi că vrea ca România să rămână în aceeaşi mizerie în care a lăsat-o?

M-am enervat când am văzut o postare idioată pe Fb în care se spunea că basarabenii ar fi votat în proporţie de 68,5 % pentru Ponta, motiv pentru care toţi se apucaseră să ne înjure. Nu, în R. Moldova Ponta a luat mai puţin ca în România – 37, 40. Iohannis – 31,85%.Udrea – 16,71%. Macovei – 10,53%. Sper şi cred că în turul doi Ponta nu va trece.

Procentele lui Ponta din Moldova sunt murdare şi au costat mult. S-a jucat murdar: România făcea cadouri Moldovei, iar el vorbea de parcă ar fi scos din buzunarul lui banii, gazoductul, microbuzele. Nu, nu sunt de la Ponta, sunt din partea României, fiecare cetăţean român a contribuit, iar proiectele (majoritatea) au fost demarate pe când Victor Viorel Ponta nu era premier. Pentru a face o minciună plauzibilă, a fost ajutat de Leancă. Habar n-am de ce, că premierul nostru pare mai deştept. Oricum, Leancă va pierde din voturile lui, doar pentru că l-a ajutat pe pesedist.”

Sursa: Deschide.md

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*