Ultimele Știri

Ceasul inteligent Apple Watch a fost prezentat publicului

Compania Apple a prezentat cel mai nou produs, Apple Watch. Dispozitivul este destinat să facă informaţiile disponibile la încheietura mâinii şi să deschidă larg calea dezvoltării pieţei tehnologiei produselor purtabile.

Ceasul are o faţă care poate fi personalizată şi o baterie cu o durată de functionare de 18 ore, în condiţii normale de utilizare, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

„Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodată, un mijloc revoluţionar de conectare cu ceilalţi. Este incredibil de precis, are o faţă traditionala şi una digitală, plina de detalii. Sau o faţă simplă, elegantă, fără nicio cifră. Una care exprimă timpul intr-un fel nemaintâlnit sau una pur si simplu amuzantă”, a spus directorul general al Apple, Tim Cook.

2

Ceasul va putea fi precomandat din 10 aprilie şi va ajunge la cumpărătorii din 9 ţări pe 24 aprilie. Dispozitivul va avea două dimensiuni, cu un model Sport cu prețuri de 349 de dolari şi 399 de dolari, în timp ce versiunea mijloc de gamă va avea un preț care pornește de la 549 de dolari. Prețul versiunii high-end a Apple Watch porneşte de la 10.000 de dolari.

Ca dispozitiv de monitorizare a sănătății și a performanțelor de fitness, ceasul deschide noi posibilități în industria sănătății și crește totodată numărul de aparate care funcționează cu Apple Pay, noul sistem de plăți mobile al companiei.

Pentru a putea funcționa pe deplin, Apple Watch, care este prevăzut cu un ecran tactil color, trebuie să fie conectat cu un iPhone. Ceasul afişează mesaje text și e-mailuri şi oferă functii numite „digital touch”, care permit comunicarea între ceasuri de acest fel. De asemenea, Apple Watch poate monitoriza informații legate de sănătate, fitness și să trimită mesaje de reamintire.

4

Piața globală a smartwatch-urilor ar putea crește la 28,1 milioane de unități în 2015, de la 4,6 milioane unități, Apple urmând să captureze 55% din piață, anticipează Strategy Analytics.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*