Ultimele Știri

Cealaltă față a Simonei Halep

Simona Halep și-a încetat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, care a ajutat-o pe aceasta să ajungă în Top 3 WTA, iar anunțul a venit fără nici un regret din partea ei.

Cei care au urmărit activitatea tenismentei noastre înainte de a ajunge pe podiumul mondial erau fascinați de simplitatea și bunăvoința de care dădea dovadă Simona Halep. Ascensiunea ei rapidă din ultimul an a atras atenția și la restul oamenilor, dar mai ales al presei, în timp ce atitudinea româncei părea că rămâne aceeași. Cuvântul cel mai important îl reprezintă „părea”, fiindcă ne place sau nu, dar Simona Halep s-a schimbat. 

Priveam la interviurile acordate de constănțeancă acum un an sau câteva luni, iar diferența este evidentă față de cel mai recent interviu acordat pentru ProTV, în cadrul emisiunii “După 20 de ani”, unde Simona, pe lângă modestia cu care a vorbit despre performanțele obținute în acest an, a strecurat și niște picături de aroganță pe ecranul telespectatorilor. 

Pe lângă acest aspect dobândit în urma atenției extreme de care se bucură tenismena în spațiul românesc, Halep a vorbit deranjant de distinsă despre modul în care s-a despărțit de antrenorul său Wim Fissette. 

Chiar trebuie să spun cum l-am anunţat? I-am dat mesaj şi i-am mulţumit pentru tot, dar el nu mi-a răspuns”, a spus Simona Halep.

Pretențiile sportivei față de antrenorii săi cresc odată cu evoluțiile de la marile turnee, însă modul de relaționare între ea și cel care-o pregătește pentru prestațiile de pe terenul de tenis lasă de dorit. Astfel, intervenția lui Wim Fissette a lipsit cu precădere în cele mai multe dintre partidele-cheie în care Simona s-a bazat pe motivația și încrederea sa, precum și în finala de la Turneul Campioanelor pierdută lejer, în fața Serenei Williams, cu 6-3, 6-3.

De altfel, în timp ce presa românească o curtează pe Simona ca să obțină detalii din viața ei, presa din SUA o critică pe constănțeancă pentru decizia luată de a-l demite pe Wim Fissette. Portalul Sports World News se întreaba daca românca „este imposibil de antrenat, după ce și-a părăsit ultimul mentor cu care a urcat de pe locul 10 pe locul 3 în lume! Acesta o ajutase să urce atât de sus în doar zece luni, însă Simona Halep este o femeie greu de mulțumit!”, a scris sursa citată.

Explicația poate veni chiar de la Wim Fissette, care a dezvăluit pentru presa belgiană că faima a schimbat-o pe Simona Halep și este mult influențată de persoanele din anturajul său.

„Am avut un sezon bun, totul a fost bine, dar ea nu s-a simțit confortabil în această situatie, în special din punct de vedere al comunicării, asta i-a fost foarte dificil. Eu nu aveam nicio problemă să merg mai departe, dar simțeam că ei își doresc o echipă sută la sută românească. Simțeam de ceva timp că se va întampla asta. În plus, a fost influentata de apropiații săi, chiar dacă eu am avut o relație bună cu familia și echipa sa. 
Până să apar eu, nici nu îndrăznea să viseze la asemenea rezultate, iar lucrul asta s-a uitat foarte rapid. În plus, s-a schimbat mult în acest sezon. La început era o fată timidă, dar la final era deja un star mondial care jucase finale la Roland Garros și Turneul Campioanelor. Nu este ușor să gestionezi situația asta și să faci alegerile corecte”, a comentat Fissette.
De fapt, alegerile se vor vedea în parcursul ei de anul viitor, dacă au fost corecte sau nu, până atunci trebuie doar să ne dăm seama că Simona Halep, deși are o poveste de viață impresionantă pentru fiecare cetățean român, căruia îi dovedește că poate ajunge pe culmile performanței, totuși celebritatea își va urma cursul ei obișnuit și în cazul tenismenei, care va deveni din ce în ce mai arogantă și expansivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*