Ultimele Știri

Ceaiuri care te ajută să adormi

O noapte nedormită te epuizează și îți dă peste cap activitatea zilnică, dar lipsa somnului poate duce și la probleme serioase de sănătate. De aceea este bine ca, înainte de culcare să bei o cană cu ceai.

Ceai de floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă folosită de sute de ani împotriva anxietății și a insomniei, datorită efectului ei de a stimula producția de aminoacizi din creier, promovând o senzație de calm. Ține, însă, cont că atunci când este combinată cu alte plante, efectul de calmare nu mai este atât de puternic.

Ceai de valeriană

Valeriana este folosită în diverse medicamente, inclusiv în cele pentru somn, potrivit livestrong.com. De obicei, pentru a obține un ceai care să te scape de insomnie, trebuie să amesteci valeriana cu alte plante care au același efect.

Ceai de mușetel

Mușețelul este folosit pentru tratarea mai multor boli, inclusiv a anxietății și insomniei. Studiile au arătat că această plantă are un efect de calmare a pacienților care suferă de anxietate și este eficient și în tratarea lipsei somnului.

Ceai de lavandă

Lavanda este o altă plantă care are proprietăți anti-stres și de calmare. Consumată sub formă de ceai, ajută la tratarea insomniei.

Ceai de mentă

Menta este considerată benefică împotriva problemelor digestive, însă are și proprietăți de calmare. Consumată înainte de culcare, te liniștește și te scapă de stres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*