Ultimele Știri

Ceaiul verde, în ce măsură este bun pentru organism

Ceaiul verde rămâne întotdeuna pe lista alimentelor care trebuiesc consumate. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are, este posibil ca acesta să aibă și efecte adverse. Cofeina pe care o deține, posibilitatea ca acesta să producă apariția pietrelor la rinichi, precum și diminuarea efectului de absorbție a fierului din fructe și legume sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le luăm în seamă.

Unul dintre principalele beneficii ale ceaiului verde este efectul de slăbire, realizat prin scăderea nivelului de colesterol care nu este benefic pentru organism. Alt beneficiu al ceaiului verde este prevenirea apariției bolilor cardiovasculare precum infarctul miocardic sau hipertensiunea arterială. Diferite afecțiuni pot fi și ele tratate prin intermediul acestui aliment. Numeroase persoane consumă ceaiul verde pentru a ameliora deficiențe ale acneei, artritei, gastritei, sau distrofiei musculare.

Numeroase studii au arătat ca ceaiul verde  poate preveni şi încetini apariţia, respectiv dezvoltarea celulelor tumorale în cazul următoarelor tipuri de cancer: de vezică, mamar, ovarian, pancreatic şi de piele.

Efectele adverse însă trebuie luate și ele în considerare. Anumite studii au arătat că în cazul cancerului la plămâni, stomac sau prostată, consumul de ceai verde crește riscul de dezvoltare a cancerului. De asemenea, cofeina ce se găseşte în ceaiul verde produce creşterea tensiuni arteriale şi multe alte probleme atunci când este consumat în cantități mari.

Și în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează nu este recomandat consumul acestui ceai. Substanţele prezente în ceaiul verde interacţionează cu anumiţi compuşi activi din medicamente, diminuând efectele acestora sau generând diferite efecte adverse, de aceea nu este bine ca cei care urmează un tratament să consume acest produs, iar în cazul consumului este bine să consulte un medic în privința acestui aspect.

tea_plantation

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*