Ultimele Știri

Ceaiul de ghimbir, cel mai puternic medicament natural și armă anti-obezitate

Ghimbirul nu este doar un condiment, foarte apreciat în bucătăria asiatică, ci şi o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acest condiment a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv și totodată poate fi folosit pentru tratarea altor probleme ale organismului uman.

Ghimbirul întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. este recomandat consumul unei cești de ceai de ghimbir zilnic și astfel se reduce riscul de accident vascular și ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare. Ceaiul din această rădăcină s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.

1

Persoanele care vor să slăbească au o variantă care va da cu siguranța rezultate și e și sănătoasă în același timp. Cura bazată pe ceai de ghimbir, pe care îl puteţi prepara foarte simplu, singuri, acasă vă ajută să slăbiți sănătos. Aşadar, pentru a slăbi trebuie să consumaţi de două ori pe zi ceai din ghimbir, pe lângă cele trei mese principale ale zilei.

1

Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datorează combinaţiei fericite de substanţe active din compoziţia sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidraţi şi fibre. Totodată, uleiurile de ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Valoarea calorică a plantei este redusă (20kcal/100 g), fiind sărac în carbohidraţi digerabili şi nu conţine grăsimi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*