Ultimele Știri

Ceaiul alb, ideal pentru slăbire şi detoxifiere

Deși nu este foarte popular, ceaiul alb are nenumărate beneficii pentru sănătate și chiar ajută la scăderea în greutate, eliminând toxinele în exces.

Ceaiul alb este obținut din planta Camellia sinensis, la fel ca ceaiul verde și ceaiul negru. Spre deosebire de ultimele două tipuri, ceaiul alb are un avantaj major: este obținut din mugurii proaspeți și frunzele tinere ale plantei. Este fermentat puțin, astfel că își păstrează mai bine savoarea și proprietățile.

Dacă vrei să slăbești și să te detoxifiezi cu ajutorul ceaiului alb, trebuie să bei 3 căni de ceai pe zi, pe lângă cei 2 litri de apa recomandați. Ceaiul alb conține ingrediente active care inhibă pofta de mâncare și te ajută să economisești un număr prețios de calorii pe care l-ai fi obținut din consumul gustărilor sărate sau dulci.

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că ceaiul alb încetinește procesul prin care adipocitele formează depozite de grăsime și accelerează metabolismul astfel încât grăsimile deja acumulate sunt topite câte puțin în fiecare zi.

Datorită cantității mari de antioxidanți ceaiul alb îți protejează pielea de radicalii liberi și o menține tânără și frumoasă. Studiile arată că ceaiul alb încetinește activitatea anumitor substanțe care distrug colagenul și elastina. Astfel, pielea ta îmbătrânește mai greu, iar ridurile întârzie să apară. Oamenii de știință au constatat și că un consum regulat de ceai alb ajută la creșterea densității oaselor, prin urmare este recomandat să îl consumi pentru a preveni apariția osteoporozei și a artritei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*