Ultimele Știri

Cea mai geroasă noapte din 2017! Se vor înregistra temperaturi de -30 de grade în depresiuni

ger

Aproape toată România este sub Cod Portocaliu luni şi marţi, când vor fi chiar şi minus 29 de grade. Opt oameni au murit până acum din cauza frigului şi în jur de 60 au avut nevoie de ajutor medical după ce au intrat în hipotermie.

În vestul României este ceva mai bine, dar nu cu mult. În 5 judeţe este cod galben de ger, iar minimele vor scădea frecvent sub minus 15 grade. În plus, unele zone sunt încă sub nămeţi. În Capitală autorităţile scot jandarmii şi deţinuţii pe străzi ca să ajute la deszăpezire.

Noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar și la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în București se vor înregistra -23 de grade Celsius, a declarat, luni,  Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), citat de Agerpres.

Cei mai vulnerabili în faţa gerului sunt copiii, bătrânii şi bolnavii diagnosticaţi cu diferite afecţiuni.

Pe un asemenea ger, medicii ne recomandă să evităm deplasările. În plus, trebuie să fim atenţi la ce mâncăm.

Trebuie să consumăm substanţe cu aport energetic mai mare, şi aici vorbim de anumite tipuri de grăsimi. Este de evitat total consumul de alcool atunci când ieşim în mediul rece, pentru că pierderile de căldură sunt exacerbate de alcool.

Şi hainele sunt importante. E indicat să purtaţi mai multe straturi de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată.

Frigul năprasnic a făcut deja opt victime. Trei, numai în ultimele 24 de ore, în judeţele Dolj, Vaslui şi Suceava. Şi în vestul ţării au fost decese. Un bărbat de 77 de ani din Caraş Severin a fost găsit în zăpadă, lângă blocul în care locuia. Era îmbrăcat doar cu un pulover şi îngheţase de frig. O altă victimă este din Arad – un bărbat de 60 de ani, găsit în zona gării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*