Ultimele Știri

Cea mai fericită țară din lume. Pe ce loc se situează România

Lucrarea cuprinde un top al fericirii, luând în calcul 158 de țări pentru intervalul 2012-2014

oameni fericiti

La 24 aprilie 2015, a fost dată publicității ediția 2015 a Raportului asupra fericirii mondiale (World Happiness Report). Lucrarea cuprinde un top al fericirii, luând în calcul 158 de țări pentru intervalul 2012-2014.

Cea mai fericită țară din lume s-a dovedit a fi Elveția, urmată, pe podium, de Islanda și Danemarca. SUA se află pe poziția cu numărul 15, pe când Marea Britanie ocupă locul 21.

Venezuela este pe locul 23, înaintea Germaniei, aflată pe locul 26. Locuitorii Statului Chile sunt mai fericiți decât francezii sau spaniolii, iar slovacii îi întrec, ca satisfacție de viață, pe italieni România ocupă locul 86, având, în topul fericirii, o poziție asemănătoare cu China și Portugalia, notează Agerpres.

Raportul asupra fericirii mondiale este coordonat de profesorul John Helliwell de la Universitatea din British Columbia, Lordul Richard Layard, director al Programului bunăstării de la Școala de economie din Londra, precum și de profesorul Jeffrey Sachs, directorul Institutului Pământului de la Universitatea Columbia, SUA, și consilier al secretarului general al ONU.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*