Ultimele Știri

CE va continua să convingă toate țările UE să primească 120.000 de imigranți suplimentari

imigranti

Comisia Europeană ‘va continua să convingă’ toate țările din UE să primească 120.000 de imigranți suplimentari, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles, informează agenția de presă TASS.

‘Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut discuții cu mulți dintre liderii țărilor membre ale UE, iar noi cei de la Comisia Europeană vom continua să convingem toate țările că aceasta este cea mai bună soluție și că nu putem pierde timpul’, a spus Timmermans.

Miniştrii de interne ai ţărilor din Uniunea Europeană nu au ajuns luni la un acord privind impunerea de cote pentru repartizarea a  120.000 de imigranţi suplimentari. Ei au adoptat doar o decizie principală priind primirea a 40.000 de imigranţi, însă, potrivit ministrului pentru migraţie şi azil al Luxemburgului, Jean Asselborn, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, chiar şi acest număr de refugiaţi nu a fost repartizat definitiv între ţările UE.

Miniştrii au convenit doar asupra repartizării a ‘circa 34.000 de refugiaţi’, a spus Jean Asselbron. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*