Ultimele Știri

Ce trebuie să mănânci ca să-ți creşti IQ-ul

Există anumite alimente pe care dacă le consumi te vor ajuta să-ti crești IQ-ul.

Mâncatul și stilul de viață sănătos aduce multe beneficii asupra organismului. O greutate ideală, calitatea somnului mai bună, o piele mai sănătoasă și un organism mai rezistent, totul se datorează unei alimentații sănătoase. Omul de afaceri Dave Asprey a descoperit că mâncarea sănătoasă îți poate crește inteligența. 

Asprey a petrecut 15 ani studiindu-și propriul organism și cum a răspuns acesta la diverse diete iar IQ-ul i-a crescut cu 20 de puncte. Pe baza acestui succes, el a dezvoltat o adevarată dietă.
 
Dave Asprey recomandă consumarea unor anumite alimente, care te vor ajuta să îți îmbunătățești IQ-ul.
 
1. Grăsimi sănătoase
Pentru a-ți crește IQ-ul cu 20 de puncte trebuie să mănânci somon, avocado, iar laptele din cafea să fie înlocuit cu uleiul de cocos. 
2. Mai multe proteine 
 
Proteinele conțin amino acizi de care corpul tău are nevoie pentru a crea neurotransmițători (precum serotonina și dopamina) în creier. Teoretic, spune Asprey, cu cât vei avea mai mulți neurotransmitatori, cu atat vei fi mai deștept. Acesta recomandă consumul moderat de proteine animale, printre care neapărat să se afle și gălbenușurile de ou. 
 
3. Redu consumul de cereale, fasole, legume și cafea 
 
Pentru acest punct, dieta Bulletproof este foarte controversată. Motivul pentru care autorul susține că trebuie să reduci și chiar să renunți la aceste alimentele. Acesta conțin neurotoxine ce încetinesc activitatea creierului. Din acelasi motiv, Dave recomandă ca vinul și berea să fie înlocuite cu vodka.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*