Ultimele Știri

Ce sume de bani alocă românii pentru cadourile de Moș Nicolae. Tu cât cheltui?

Românii alocă circa 294 de lei pentru cadourile de Moș Nicolae, sumă care a crescut cu 4 lei față de anul trecut când se stabilise o sumă de 290 dei, în urma unui studiu realizat de Mednet Marketing Research Center. Darurile sunt mai mult la nivel simbolic, cel mai des întâlnite cadouri pe care românii le găsesc în ghetuțe fiind în materie de dulciuri.

Peste jumătate dintre românii au răspuns că le vor cumpăra celor dragi de Moș Nicolae, dulciuri, conform studiului care pune întrebarea: ”Ce gen de cadouri veți cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moș Niculae?”. Prin urmare, în timp ce 54,4% dintre respondenți aleg să cumpere dulciuri, 37,9% aleg să cumpere jucării.

”Chiar dacă nu au obținut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menționate și nuielușele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărțile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei”, se menționează în urma studiului.

Pentru realizarea studiului, organizatorii s-au axat pe zona Bucureștiului și pe orașele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 — 28 noiembrie 2014. 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 65 ani au fost intervievate telefonic, studiul având o marjă de eroare de 3,46%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*