Ce spune Simona Halep despre turneul de la Montreal

  • Adelina Mitrache
  • 2 august 2016
  • Sport
Simona Halep la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a apreciat că la turneul de la Montreal, pe care l-a câștigat duminică, a jucat cel mai bun tenis al său din acest.

”Da, am făcut cel mai bun joc al meci din acest an, deoarece m-am simțit foarte bine. A fost tare pe picioare și nu am obosit în timpul meciurilor, și asta e un mare plus. Cred că totul a mers foarte bine săptămâna aceasta și mi-am îmbunătățit toate capitolele jocului meu”, a declarat Halep pe site-ul WTA.

Numărul trei mondial s-a arătat mulțumită mai ales de serviciul pe care l-a avut săptămâna trecută. ”Am lovit destul de puternic mingea și destul de precis. Am avut unghiuri bune și m-am mișcat foarte bine. Am alergat cam un maraton”, a mai spus Halep.

Simona a precizat că meciul cel mai dificil a fost cel din finală, cu americanca Madison Keys, pentru că nu a putut avea un ritm de joc: ”A fost un meci imprevizibil, în care nu știam la ce să mă aștept de la un punct la altul. Mă stresează mult să nu știu ce am de făcut la următorul punct. Sunt o persoană căreia îi place să știe ce are de făcut. Și meciul cu Kerber (din semifinale) a fost dificil, deoarece a trecut să alerg, dar fiecare meci a fost greu într-un fel sau altul. Însă am reușit să câștig în fața unor adversare puternice, iar asta facă să fie cu atât mai special”

Simona a subliniat că își dorește mereu să joace perfect și a oferit un exemplu, când avea 6-0, 5-0 în finala cu Sevastova de la București, dar s-a enervat pentru o greșeală: ”Acest lucru vine din interior, deoarece sunt frustrată că am greșit o minge. Întotdeauna îmi doresc perfecțiunea. Știu că așa ceva nu există, dar o caut indiferent de asta. Nu știu dacă voi afla vreodată de ce fac asta, dar dacă voi schimba acest lucru o voi face și voi fi mai răbdătoare și mai pozitivă”.

Halep se bucură că va avea o săptămână în plus de relaș, până la turneul de la Cincinnati (15 august), având în vedere că nu va participa la Jocurile Olimpice. Românca a precizat că nu va reveni în țară, deoarece e prea departe.

Simona Halep a mărturisit că are în fiecare an ca obiectiv calificarea la Turneul Campioanelor, ajungând acum pe locul al treilea în clasamentul Road to Singapore.

”E un obiectiv în fiecare an să merg la Singapore. Știam la începutul anului și chiar în prima jumătate a anului că va fi dificil să mă calific din nou. Acum cred că sunt aproape. Va fi o experiență nouă acolo. Sper să fie mai bine ca anul trecut. Am amintiri frumoase din 2014. Îmi place terenul de acolo, atmosfera. Trebuie să îmi fac treaba până la Singapore și să merg acolo, pentru că e unul dintre obiectivele oricărei jucătoare”, a afirmat Halep.

Simona a dezvăluit și meniul pe care l-a avut la Montreal: ”Am avut același mic dejun în fiecare dimineață timp de zece zile la hotel. Omletă și un croasant cu ciocolată. La prânz, paste cu pui — foarte plictisitor. Seara am avut pește, un pește pe care în mod normal nu îl mănânc, dar am avut în fiecare zi. Iar la desert în fiecare seara prăjitură cu brânză”.

Halep se va pregăti în Statele Unite pentru turneul de la Cincinnati, dar după ce va dormi două zile, apoi va merge la spa, la coafor, manichiură, va vizita orașul (Cincinnati) și apoi la cumpărături. ”Mi-am promis că toți banii de la dublu vor merge la cumpărături. Am câștigat destul și îmi va lua mai multe zile acum”, a spus Simona, râzând. Simona Halep a câștigat un cec de 35.960 dolari pentru finala jucată la dublu alături de Monica Niculescu.

Simona Halep a devenit prima jucătoare de la Martina Hingis, în 2000, care joacă ambele finale la Rogers Cup. Ea a ajuns la trei titluri cucerite anul acesta și 14 în carieră.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *