Ultimele Știri

Ce spune Dacian Cioloș despre demiterea ministrului Sănătății

Premierul Dacian Cioloş a vorbit vineri, la Piteşti,despre posibila demitere a ministrului Sănătății.

Când a fost întrebat dacă intenţionează să-l demită pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu,  Dacian Cioloș a spus că o astfel de măsură nu reprezintă o prioritate.

„Nu asta e prioritatea”, le-a răspuns premierul ziariştilor, la finalul declaraţiei pe care a susţinut-o după vizita la Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Dacian Cioloş a făcut ulterior, după instalarea noului prefect de Argeş, alte precizări cu privire la cazul bebeluşilor bolnavi, arătând că i-a cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri pentru eliminarea disfuncţionalităţilor existente în sistemul medical.

Citește și: Cioloș: Demitere masivă de prefecți! Șantaj sau jocuri politice?

„V-am spus că au fost disfuncţionalităţi care sper eu să fie corectate, dar încă nu am toate elementele ca să pot să îmi spun un punct de vedere final. E în continuare un raport care trebuie redactat şi la Ministerul Sănătăţii, inclusiv în ceea ce priveşte sursa de infecţie, am înţeles că ministerul a apelat şi la experţi de la un centru european care trebuie să-şi spună punctul de vedere şi l-am rugat pe domnul ministru să vină şi să-mi spună ce măsuri are de gând să ia ca să nu mai avem acest gen de disfuncţionalităţi privind circulaţia informaţiilor între spitale”, a declarat premierul.

Întrebat ce concluzii i-au fost prezentate în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Dacian Cioloş a răspuns că nu a primit încă raportul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*