Ultimele Știri

Ce spun autoritățile norvegiene despre cazul Bodnariu

familia bodnariu

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul  Norvegiei, domnul Aage Thor Falkanger a răspuns, în 8 ianuarie 2016, adresei înaintate, în 23 decembrie 2015, de către Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, în legătură cu cazul celor 5 copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei.

În document, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează că “poate investiga majoritatea cazurilor care au fost gestionate de autoritățile publice și în care acestea au emis decizii, în Norvegia. Cu toate acestea, Ombudsman-ul poate controla autoritățile publice doar după ce acestea au gestionat un anumit caz”.

În scrisoare se mai afirmă că “ordinele de preluare în îngrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială. Părinții au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiați și dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual. Totuși, Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instanțelor, conform articolului 4, paragraful 1, litera c) din Legea Ombudsman-ului, care precizează că Ombudsman-ul nu are competență în ceea ce privește funcțiile instanțelor”.

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează că la acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului. O copie a mesajului dumneavoastră, precum și acest răspuns au fost transmise Guvernatorului Districtului, în Sogn og Fjordane”.

În contextul răspunsului de mai sus, Avocatul Poporului a solicitat Ombudsman-ului Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei informații suplimentare și l-a rugat să continue efectuarea demersurilor necesare, în limitele competențelor sale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*