Ultimele Știri

VIDEO: Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mănânci?

doctor

Mâncarea ne oferă nutrimentele esențiale pentru a avea energia necesară vieții de zi cu zi. Poate că nu te-ai gândit până acum, însă fără substanțele din mâncarea ingerată nu ai fi capabil(ă) să te duci la școală, să îți faci datoria la locul de muncă, să te duci la cumpărături, să faci diverse activități alături de cei dragi sau să te ocupi de hobby-urile tale.

Dacă aportul nutrițional din alimentație ar scădea drastic sau ar înceta, organismul tău s-ar deteriora, încetul cu încetul.

Ultimul episod al AsapScience explică procesele prin care trece corpul din cauza înfometării. În principiu, e în regulă să stai flămând şase ore. Totuşi, după aceste şase ore, glicogenul, esenţial pentru energie, începe să se consume. După cum ştim, deseori foamea este corelată cu o nervozitate iraţională, care poate genera într-o atitudine mai mult decât neprietenoasă.

Apoi, după un timp, corpul tău va intra în cetoză, ceea ce înseamnă că începe să stocheze grăsimi pentru energie. Asta e în regulă pentru corp, dar nu şi pentru creier. În orice caz, grăsimea poate asigura doar 75% din necesarul de energie, aşadar, în timp ce corpul tău arde în voie grăsimi şi salvează o parte pentru funcţionarea organelor, funcţiile tale cognitive încep să aibă probleme.

Lucrurile devin mai dificile după 72 de ore, când creierul începe să aibă nevoie de mai mult pentru a supravieţui. Atunci, corpul tău începe să ardă propriile proteine, pentru a folosi aminoacizii în formarea glucozei. Cu alte cuvinte, începe să se hrănească din ţesutul muscular pentru a supravieţui.

Se pare, totuşi, că poţi rezista până la trei săptămâni fără a mânca nimic, dar asta depinde de sistemul imunitar şi de organismul fiecărei persoane în parte. Am putea adăuga că e o idee tare proastă să te înfometezi pentru a slăbi, dar să sperăm că video-ul de mai sus o să îţi scoată această idee în cap, dacă a fost acolo vreodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*