Ultimele Știri

Ce scrie New York Times despre alegerile din România

New York Times online scrie despre probleme de încredere pe care le are România în cadrul alegerilor prezidențiale. Ziarul american spune că reala bătălie din turul doi constă în care dintre cei doi candidați va reuși să îi convingă pe români că nu va aduce o influență negativă asupra democrației și nu va pune toată puterea în mâna unui singur partid. 

Problema, din punctul de vedere al New York Times stă în a îi convinge pe alegători că România nu va va avea un conducător care să centralizeze puterea în jurul unui singur partid, precum s-a întâmplat în cazul Ungariei. Niciun lider român nu este însă susceptibil să se compare cu Viktor Orban.

Victor Ponta, politician de stângă, în vârstă de 42 ani declara: „Nu-mi place să critic un vecin, dar pot să asigur că sunt un social-democrat”. De asemenea, acesta a spus: „Sunt un premier proeuropean şi proamerican, aşa că România va continua această direcţie în viitor”.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis, în vârstă de 55 ani își declară și el ferm direcția politică: „Orientarea mea este către Vest”. În legătură cu ce se întămpla în Ungaria, acesta a declarat: „Ceea ce se întâmplă în Ungaria acum nu este o democraţie care se îndreaptă în direcţia bună”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*