Ultimele Știri

Ce să mai înțelegi din încurcatele căi ale politicii românești?

lia olguta

S-a sărbătorit ziua limbii române cu ceva timp în urmă, calvarul elevilor la bacalaureat şi limba pe care mulţi politicieni pier, dar care, mai nou, se laudă că „fac lucruri” neprecizând dacă-s bune sau rele. Asta ca să nu ne deprime şi mai tare. Dar vorba aceea, „suntem alături de noi” şi în această tristă campanie unde, în opinia lui Ponta, „o pleadă de epigoni ai lui Băsescu” se confruntă cu o pletoră de epigoni ai lui Năstase – respectiv ceea ce Băsescu a numit „o grămadă de nulităţi”.  După cum se vede, politicienii au o părere proastă unii despre alţii şi nu poţi să nu le dai dreptate.

Pe primul loc în cursa prezidenţială, Victor Ponta a fost foarte ferm în a-şi desemna succesorul precizând că „un premier cu mentalitatea lui Băsescu ar fi un coşmar”, drept care dacă  acesta ar avea 50% +1 şi ar fi obligat să-l accepte, preferă să demisioneze. Aiurea! Băsescu n-are 50% +1, iar Ponta nu e omul care să demisioneze. Mai degrabă semnează: un pact de coabitare, nişte angajamente, protocoale, orice, numai să-şi păstreze funcţia. Gurile rele i-au dat imediat peste nas, anunţând pe surse, că următorul şef al PSD şi premier al României ar fi Lia Olguţa Vasilescu, primăreasa Craiovei. Păi, astă da coşmar, deşi toată lumea se gândea la Tăriceanu. Diferenţa nu e totuşi prea mare. Ţine doar de vestimentaţie şi de machiaj.

Desemnat favorit numărul doi, silenţiosul Iohannis a făcut senzaţie declarând că neavând copii a investit în case. După cum se vede, cuplul Iohannis e prolific: a făcut şase case. Unele sunt mărişoare. Tăticul lor e atacat însă din ambele tabere: Ponta îl acuză că are înţelegeri ascunse cu Băsescu, iar Udrea îl acuză de înţelegeri cu Ponta „pe care nu-l atacă deloc”. PNL consideră dimpotrivă, că Udrea este înţeleasă cu Ponta (dovadă că Ghiţă TV o menajează), iar cei mai aprigi critici ai săi sunt foştii colegi pe care ambiţiile nemăsurate ale primei doamne a PMP i-a pus pe fugă. Baconschi, care declara cândva că de-abia rezistă farmecelor ei, şi-a părăsit limbajul diplomatic vorbind despre Udrea aşa cum vorbeşte lumea despre politică atunci când foloseşte un singur cuvânt. Ştiţi dvs. la care cuvânt fac referire. Ei, ce să mai înţelegi din toată bulibăşeală asta?

Despre economie se vorbeşte mai puţin: despre morţi numai de bine! Văzând că maşină pierde viteză, copilotul Ponta a ridicat capota: „m-am uitat de ce s-a încetinit motorul” , descoperind că orice se înpotmolește în câte zece semnături „de frica DNA”.

Premierul a refuzat însă provocarea găleţii de apă în cap adresată de mai mulţi admiratori pentru a-l trezi din beţia puterii. De fapt, Ponta (şi mai mulţi politicieni de vârf), ar trebui să-şi toarne o găleată de cenuşă în cap. Prietenii ştiu de ce …

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*