Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu teroristul Salah Abdeslam și ce indică prezenţa lui la Bruxelles

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, a avut loc marţi la Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie. Între timp, Bruxelles-ul a fost acaparat de soldaţi belgieni, care au amintit de oraşul asediat la o săptămână după atentatele din capitala franceză.

Un post belgian de televiziune relatează că este foarte probabil ca teroristul Salah Abdeslam să fi părăsit apartamentul percheziţionat de poliţia belgiană în raidul antiterorist, care a avut loc marţi la Bruxelles, în timpul schimbului de focuri dintre suspecţii baricadaţi şi forţele de intervenţie franceze şi belgiene, transmite Reuters.

”Potrivit informaţiilor noastre, este mai mult decât posibil ca Salah Abdeslam să fie unul dintre cei doi terorişti care au părăsit apartamentul în timpul schimbului de focuri”, a precizat postul de televiziune RTBF.

Unul dintre suspecţi, un imigrant ilegal algerian, a fost ucis de poliţia belgiană. Acesta era înarmat cu o armă semi-automată şi a reuşit să rănească, în schimbul de focuri din suburbia Forest, patru ofiţeri de poliţie.

De asemenea, presa franceză a relatat vineri că urme din ADN-ul lui Salah Abdeslam au fost descoperite în apartamentul percheziţionat, ceea ce indică prezenţa lui în Bruxelles, la patru luni după ce a fost dat în urmărire generală în Europa, după ce a participat la atacul armat de la sala de concerte Bataclan, în care au fost ucişi 89 de fani ai trupei Eagles of Death Metal.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

Marți, în capitala Belgiei, Bruxelles, a avut loc un schimb de focuri soldat cu rănirea uni polițist, în încercarea de a prinde mai mulți suspecți care au avut legătură cu atentatele teroriste de la Paris, din noiembrie anul trecut.

”Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene, care a refuzat să confirme că raidul antiterorist îl vizează pe Salah Abdeslam.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*