Ultimele Știri

Ce riscă România dacă respinge cota de imigranți. Germania cere sancțiuni

România ar putea fi sanționată pentru refuzul cotei de imigranți impuse, după ce Berlinul cere, prin vocea ministrului de Interne, ca statele care resping cotele obligatorii să fie sancționate. Statele care ar putea fi vizate de aceste sancțiuni sunt România, Ungaria, Cehia și Slovacia, acestea opunându-se, luni seară, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, impunerii de cote obligatorii de refugiați pentru statele membre. 

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, cere ca statele care refuză primirea imigranților în valoarea cotelor impuse, să fie puse sub presiunea pentru a-și schimba pozițiile, menționând că statele care se opun cotelor sunt totuși beneficiare de fonduri structurale. Astfel, acesta sugerează o posibilă reducere a fondurilor structurale de care beneficiază statele care se opun.

Din cauza opoziției ferme a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei,miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI), reuniţi luni la Bruxelles, nu au reuşit să adopte o decizie privind planul Comisiei Europene de a repartiza 120.000 de refugiaţi, urmând să se organizeze o reuniune pe data de 8 octombrie.

De asemenea, pe lângă opoziţia fermă a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, și Polonia ar avea o poziţie ezitantă, potrivit unei surse europene, la fel și Letonia, care nu a trimis un ministru la reuniune.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ce riscă România dacă respinge cota de imigranți. Germania cere sancțiuni

  1. in loc sa tinem cateva mii de sirieni pe spinarea noastra, mai bine aducem pe ai nostrii acasa din starinetate…vor primii ajutor social mai mare decat salariile noastre mizerabile, vor primii locuinte, dar noi, copiinostrii nu au un acoperis deasupra capului, vor primii tratament medical adecvat, dar nu contribuie nici unul la CAS…nu ajutam pe cersetorii si boschetarii nostrii cu nimic, dar le dam la sirieni tot ce vor, ca le e dreptul….frumos

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*