Ultimele Știri

Ce relație va avea Klaus Iohannis cu Biserica Ortodoxă Română?

Deși în campania electorală s-a speculat foarte mult pe faptul că actualul președinte va prigoni biserica ortodoxă, pentru că este de altă confesiune se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Mai mulți prelați ortodocși s-au implicat în campania electorală și l-au susținut fățiș pe contracandidatul său, social democratul Victor Ponta.

Preoții ortodocși i-au sfătuit pe creștini să aleagă în fruntea țării ”unul de-al lor, pe Victor Ponta”. Pentru a elimina aceste speculații președintele României, Klaus Iohannis a decis să participe, la slujba duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu.

”Mâine, 4 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la liturghia duminicală de la catedrala mitropolitană ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. Catedrala a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfințire și până acum, lăcașul este și sediu al Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului. Celebrarea liturgică de mâine va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza”, anunță Administrația Prezidențială.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*