Directorul turneului parizian de la Roland Garros, Guy Forget, s-a apărat de criticile formulate de jucătoarele care au fost obligate să joace pe ploaie, motivând că decizia nu a aparţinut organizatorilor, ci arbitrul şef al turneului, relatează EFE. 

Printre jucătoarele nemulţumite că au trebuit să joace în timpul ploii s-au numărat Simona Halep, cap de serie 6, şi poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie 2, ambele eliminate în optimi. 

‘Am fost criticaţi în ultimele zile şi s-a pus sub semnul întrebării buna noastră credinţă în partidele de marţi. Arbitrul Stefan Fransson este unicul care decide, în mod complet independent, dacă se opreşte sau se reia un meci. Întotdeauna aspectul sportiv are prioritate”, a declarat Forget. 

Vizavi de criticile potrivit cărora organizatorii au obligat disputarea partidelor în condiţii improprii pentru a nu se returna banii spectatorilor, Forget susţine că acest argument este fals: ”Interesul nostru a fost ca partidele să se dispute cât mai mult posibil, în pofida riscului că ni se va reproşa că se joacă în condiţii dificile”. 

Terenul nu a fost bun. Mingile erau îmbibate cu apă. A fost foarte dificil să joc în aceste condiţii. Am resimţit dureri de spate, la tendoanele lui Ahile. Nu m-am simţit în siguranţă pe acest teren”, a explicat Halep, finalista ediţiei din 2014, învinsă marţi cu 7-6 (0), 6-3, în optimile de finală ale turneului parizian de australianca Samantha Stosur (24 ATP). 

‘Cred că lor (organizatorilor) nu le pasă cu adevărat ce credem noi. Cred că lor le pasă de alte lucruri. Eu am fost operată la mână acum câţiva ani şi pentru mine să joc cu aceste mingi şi pe un astfel de teren este de-a dreptul imposibil”, a spus la rândul ei Radwanska, jucătoarea fiind chiar nevoită să ceară intervenţia medicului pentru a-i masa mâna în timpul partidei. 

Fostul jucător francez a adăugat că la această ediţie a turneului de la Roland Garros, condiţiile meteo au fost în mod excepţional imprevizibile.