Ultimele Știri

Ce propune Cioloș în urma deciziei CCR pe interceptări

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că Ordonanţa de Urgenţă pe tema interceptărilor, care urmează să fie aprobată în şedinţa specială de Guvern de vineri, este soluţia de moment, fiind important să nu existe un vid legislativ din acest punct de vedere.

”Este soluţia de moment cel puţin, e important să nu existe un vid legislativ din punctul ăsta de vedere. Deci, e soluţia de moment şi pe urmă avem timp, vedem dacă sunt alte soluţii mai bune, dar important este să nu se întrerupă procesul de cercetare”, declarat, vineri, premierul Dacian Cioloş, la Ministerul Finanţelor unde participă la prezentarea proiectului ”Transparenţă Bugetară”.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, joi, că Guvernul va emite, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care interceptările în dosarele penale vor fi efectuate de către poliţia judiciară folosind infrastructura deja existentă a Serviciului Român de Informaţii, fără implicarea personalului SRI.

”România nu are altă infrastructură decât cea administrată de către SRI. Am decis folosirea infrastructurii Serviciului, cu excluderea oricărei implicări umane a SRI şi cu implicarea exclusivă a procurorilor şi poliţiei judiciare”, a declarat Raluca Prună precizând că pe viitor poliţiştii judiciari se vor ocupa de interceptări.

În elaborarea OUG, Ministerul Justiţiei s-a consultat atât cu Parchetele, cât şi cu SRI, această din urmă instituţie fiind de acord cu soluţia propusă. Vineri, CSAT urmează să dea avizul necesar acestei Ordonanţe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*