Ultimele Știri

Ce partide au reușit să depună listele pentru parlamentarii de Diaspora

Opt partide au reușit să depună liste de candidaţi la Biroul Electoral din Străinătate pentru a intra în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Diaspora. 

Potrivit BES, au depus liste de candidaţi: PNL, UDMR, PSD, ALDE, PMP, USR, PRU şi Partidul Alianţa Noastră România. 

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru diaspora a expirat miercuri, la ora 24.00.

Românii din afara graniţelor vor fi reprezentaţi şi în următoarea legislatură de patru deputaţi şi doi senatori. 

Candidaţii USR pentru Camera Deputaţilor sunt: Manuel Costescu, care a avut funcţia de director executiv la JP Morgan din Londra şi în ultima perioadă a activat ca secretar de stat pe investiţii străine în guvernul Cioloş; Nicolae Daniel Popescu, manager la Centrul Naţional de Informare şi Recunoaştere Academică din Marea Britanie; Irina Galupa, avocat specializat în drept internaţional în cadrul Baroului din Paris; Anca Sawaia, absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, angajată la o companie franceză de headhunting, unde se ocupă de recrutarea managerilor de top; Adela Miron, care a studiat la Londra ştiinţele politice şi a lucrat în domeniul protecţiei copilului şi protecţiei persoanelor cu dizabilităţi şi Larisa Stancu, care a studiat Management şi Inginerie Economică.

Pentru Senat, USR i-a înscris în cursă pe Radu Mihail, specialist în management în domeniul comunicaţiilor, care a lucrat pentru Orange şi Motorola; Cerasela Ponta, asistentă educaţională şi culturală la Roma unde se ocupa de integrarea persoanelor cu dizabilităţi în procesul de educaţie; Emanuel Stoica, absolvent al MIT, fost preşedinte al asociaţiei studenţilor români de la MIT.

Lista PSD de la Camera Deputaţilor este deschisă de un român din Republica Moldova, Veaceslav Şaramet, iar pentru Senat – de Vili Sârbu, reprezentant al PSD diaspora din Spania, de profesie avocat. PSD a depus o listă cu şase candidaţi pentru Cameră şi patru pentru Senat. Pe locul doi la Camera Deputaţilor se află un reprezentant al comunităţii româneşti din Spania, iar la Senat un reprezentant din Marea Britanie.

Candidaţii PNL pentru cele patru locuri de deputat sunt: Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL; Alexandru Barbăroşie, preşedintele unui consiliu raional din Republica Moldova; Marius Ioan, rezident în Spania şi Gabriel Săvulescu, rezident în Germania. Pentru cele două posturi de senator, candidaţii PNL sunt Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora şi senator aflat deja la al doilea mandat, şi Petru Mihai Săbăilă, rezident în Spania.

Pe lista ALDE de la Camera Deputaţilor sunt Aurelian Mihai, Erich Mocanu, Bogdan Rogiu şi Robert Cristea. La Senat sunt Ion Hadârcă şi Svetlana Preoteasa. 

 

 PMP îi va avea candidaţi la Senat pe Daniel Ţecu şi Doru Dendiu, iar pentru Camera Deputaţilor pe Constantin Codreanu, Doru Coliu,  Dănuţ Frângu şi Sorin Cozma. 

Alegerile parlamentare vor fi pe 11 decembrie. Pentru prima dată, românii din străinătate vor putea vota şi prin corespondenţă. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*