Ultimele Știri

Ce Nu trebuie să lipsească din CV

Probabil cea mai mare problemă cu care se confruntă proaspeții absolvenți este găsirea unui loc de muncă. Să termini facultatea și să ți se ofere un job potrivit cu studiile și calificarea ta era ideal, astăzi a devenit mai mult ireal.

Tinerii noștri bat la ușa angajatorilor pentru un job care necesită studii superioare, indiferent dacă este în concordanță cu pregătirea lor sau nu.

Standardele angajatorului depășesc de cele mai multe ori pachetul de cunoștințe pe care tânărul nostru îl are de oferit. Angajatorii se așteaptă să vii cu lecția învățată, să le cunoști compania și să fii sigur pe tine!

Este de la sine înțeles faptul că nu ai cum să ai experiență ca proaspăt absolvent. Cu toate acestea, ți se va cere și experiență.

Ce-ți rămâne de făcut? Să te pregătești încă de pe băncile facultății în vederea angajării la finalizarea studiilor superioare. Activitățile extrașcolare vor conta cu siguranță.

happy graduation student full of success outdoors

Iată câteva aspecte care trebuie să se regăsească în CV-ul tău pentru a convinge angajatorul că ești persoana pe care o caută:

  1. Voluntariatul

În funcție de drumul pe care vrei să-l urmezi, poți participa la diferite evenimente în calitate de voluntar! Poate singura șansă de a participa și de a vedea cum se organizează un eveniment de nivel național sau internațional ți-o oferă voluntariatul! Ai ocazia să înveți lucruri noi, să îți demonstrezi talentul, să îți depășești limitele, să te întreci pe tine însuți! Ai ocazia să îți pui în valoare calitățile, să te afirmi și să înveți de la cei mai buni.

Voluntariatul îți oferă șansa de a fi angajat permanent în firma respectivă, dacă îi vei convinge că ești ceea ce caută.

Iar dacă nu te vei număra printre norocoși, vei lua puncte bune la interviurile de angajare cu o activitate de voluntariat.

În cel mai rău caz vei rămâne cu o experiență frumoasă, cu amintiri de neuitat și prieteni  adevărați! Este o experiență unică, îți vei aminti mereu de acele zile, de oamenii minunați pe care ai avut ocazia să-i întâlnești, cu care ai format o echipă puternică, unită și motivată!

Implică-te și vei fi remarcat!

26464en_USC365x242_volunteering

  1. Permisul de conducere

În modelul de CV European, fie că vrei fie că nu, trebuie să completezi rubrica ,,Permis de conducere” prin da sau nu. Practic după ce îți scrii numele, adresa și numărul de telefon, trebuie să oferi și această informație. Aruncând câte un ochi peste listele de job-uri, constați că nu poți aplica la nenumărate job-uri dacă nu ești  posesorul unui permis de conducere, categoria B. În plus, aceste job-uri care necesită carnet de conducere sunt și mai bine plătite decât restul job-urilor. Dacă încă nu ai dat de carnet, nu mai sta pe gânduri, căci în lumea modernă, fără mașină personală sau de serviciu, nu te poți descurca și rezolva treburile într-un timp optim.

medicamente-volan-rz

  1. Limbile stăine

Parcă a devenit o modă ca fiecare job să necesite cunoașterea a cel puțin două limbi, una fiind româna bineînțeles. În timp ce engleza devine limba internațională a societății și a bussiness-ului, nici limbi ca: germana, franceza, rusa sau chineza nu sunt de dat la o parte.

Germana este o limbă pe cât de grea, pe atât de bănoasă, oferidu-ți satisfacția financiară pe care ți-o doreai. Iar dacă pe lângă germană mai cunoști încă o limbă, te poți considera o persoană realizată și împlinită din punct de vedere financiar.

Webhelp este una dintre marile companii care își caută echipă la momentul prezent, iar condițiile sunt cunoașterea uneia dintre limbile franceză sau germană pentru domeniile: customer, client service.

Cu cât știi mai multe limbi cu atât vei deschide mai multe uși!

limbi-straine_70707300

Cărămidă cu cărămidă, pas cu pas, îți vei clădi trepte esențiale care te vor conduce spre succes!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website