Ultimele Știri

Ce nu s-a văzut la televizor în timpul meciului dintre România și Irlanda de Nord

Dacă la meciul dintre Ungaria și România, presa s-a axat pe incidentele petrecute în timpul meciului dintre jandarmi, BGS și suporterii de la Peluza Nord, din cauza unei remize și a unui joc distins pe teren care nu prezenta motiv de subiecte, de această dată despre protestul suporterilor și alte abuzuri ale jandarmeriei și a firmei de pază nu au existat.

Euforia victoriei împotriva primei clasate din Grupa F din cadrul preliminariilor EURO 2016, Irlanda de Nord, a șters orice formă de protest existentă în tribune împotriva unei conduceri maligne a fotbalului românesc de câteva decenii încoace sub Mircea Sandu și mai nou, Răzvan Burleanu. Îngrijorarea nu există pe chipul unor jurnaliști fericiți de apropierea de o nouă calificare după șase ani de incapabilitatea redresării unei echipe de succes a naționalei. Norocul situării în grupă cu niște echipe mediocre ne mulțumește pe moment, dar cât va mai putea dura o asemenea situație?

Răspunsul se află în tabăra FRF-ului, dar nu poate fi aflat dacă nu se pune presiune pe cei de sus-puși. Atunci când o fac suporterii sunt intimidați, suprimați sau agresați. Acest lucru s-a întâmplat și la meciul de vineri, când mesajul de „FRF=Mafia” a supărat pe cineva, iar jandarmii au intervenit pentru a-i dispersa cu gaze lacrimogene. A fost la un pas de violență fizică, fiindcă suporterii au știut a gestiona situația critică, continuând la scurt timp să susțină tricolorii prin vociferare.

După meci au urmat câteva amenzi și băieți reținuți, pentru introducerea pe stadion a unor mesaje nedeclarate, pentru că „orice tip de bannere să fie interzis” anunța comunicatul FRF-ului dinaintea partidei. De altfel, măcar s-a permis cu steaguri tricolore să intre lumea pe stadion în comparație cu Mircea Sandu, care susținea organizatorii să arunce drapelele României aduse de suporteri, la gunoi.

Libertatea de exprimare lipsește, precum și atitudinea. Cât vom mai continua să acceptăm dictatura unui stat în stat?

nkjgnsrg

dhtdryhdy

hieyhjdth

hnbjgnb

 

zdfkmkdbm

kdvms

aprlfegk

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*