Ultimele Știri

Ce nu au spus principalii competitori la prezidenţiale!

De fiecare dată când începe asaltul politic în România, mă pregătesc pentru acelaşi spectacol deplorabil. La noi nu e nevoie de măşti, de fluturat doctrine, planuri de măsuri practice, proiecte clare şi puse pe hârtie în detaliu, ci de circ. Circ total, fără limite, fără vreo acoperire reală, munţi de minciuni şi lături aruncate de la unul la altul, ca într-o întrecere între saltimbanci. Cine scuipă mai tare, cine rânjeşte mai larg, cine mută noroiul mai repede, ăla ia mandatul. Totul e pe faţă.

Suntem la jumătatea campaniei electorale  şi principalii competitori ocolesc cu grijă temele sensibile aruncând în luptă tot felul de trivialităţi, care să distragă atenţia. Nu am auzit pe nici unul dintre candidaţi cu şanse să spună ceva de problema “Roşia Montană”, despre viitorul acestei exploatări şi despre ceea ce s-a întâmplat până acum acolo. Asta deşi, cel puţin unul din candidaţi a avut o atitudine tranşantă pe vremea când se află în opoziţie. Nu am auzit pe nici unul dintre candidaţi care să se exprime, în această campanie, cu privire la gazele de şist şi la problema de la Pungeşti, acolo unde, de aproape un an, Constituţia este suspendată, fiind proclamată stare de urgenţă.

Niciunul dintre candidaţi nu are curajul măcar să întrebe cum e posibil ca o localitate să fie sub ocupaţie militară atâta vreme, iar locuitorilor să le fie intrezise drepturile civile. Candidaţii nu se pot pronunţă în privinţa relaţiilor cu Rusia şi chiar nu deschid subiectul. Probabil, de frică să nu fie etichetaţi drept “pro-ruşi” sau să dea frisoane sponsorilor externi. Dealtfel, politica externă aproape că lipseşte din campania electorală, ceea ce spune multe despre cât de scurt e lanţul.

Niciunul dintre candidaţii importanţi nu vorbeşte despre problema ţărănească, despre situaţia dificilă a locuitorilor din zona rurală, care supravieţuiesc de pe o zi pe alta, fără vreo perspectivă. La fel, candidaţii nu aduc în discuţie nici o strategie pe termen lung, toţi sunt încremeniţi în nişte şabloane care promit rezolvarea unor probleme pe termen scurt sau prea generale pentru a putea fi cuantificate: corupţie, justiţie, etc.

Nu am auzit nici un candidat care să vorbească de un proiect pentru România, de o viziune pentru viitor, de un program socio-economic, de o cale de dezvoltare care să permită ridicarea nivelului de trăi. Campania asta se rezumă la datul la gioale unul altuia, la răcnete, ţipete şi foarte, foarte mult fum.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Ce nu au spus principalii competitori la prezidenţiale!

  1. Morariu Viorel // 21 octombrie 2014 at 20:24 // Răspunde

    Stimate domn P. Iosipescu, chiar nu ati ascultat pe d-nul Johannis niciodata ? Sau aveti si d-voastra indicatii concrete de defaimare a contracandidatului lui Ponta ! Acum aveam mare nevoie ( daca pana acum nu ati facut nimic ) sa faceti ceva util pentru aceasta tara ! Trebuie sa fie un moment in care sa se revolte acea mica farama de patriotism si in jurnalisti care au sustinut aceasta stare de degradare economica si morala a acestei tari ! Va multumesc pentru atentia acordata !

  2. Marinescu Elena-Doina // 21 octombrie 2014 at 20:33 // Răspunde

    De ce sînteţi răutocioşi ???? Chiar nu l-aţi auzit pe Cristian-Dan Diaconescu, zi de zi, repetînd „programul de guvernare” …???? Luminaţi-vă mintea, fraţi români, DD este ultima şansă de salvare naţională … Să nu fie prea tîrziu cînd veţi constata acest fapt … 🙁

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*