Ultimele Știri

Ce le promite Klaus Iohannis românilor din Diaspora

Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Germania, după discuțiile cu Joachim Gauck și Angela Merkel.

Președintele le-a promis românilor din Germania că va face toate demersurile pentru promulgarea unei legi electorale care va ușura procesul de vot pentru Diaspora.

„Îmi doresc să avem reguli noi de finanțare a partidelor și campaniilor electorale, mai riguroase și mai transparente. Îmi doresc reguli noi pentru partidele politice, care să încurajeze participarea, să aducă politica mai aproape de cetățean. Dar, mai ales, îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetățenilor din diaspora. Garantarea condițiilor și găsirea unei soluții pentru ca toți românii din diaspora să își poată exercita dreptul constituțional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare și voi urmări cu mare atenție mersul lucrurilor în Parlament”,a declarat Klaus Iohannis, la întâlnirea cu reprezentanții comunității românești din Germania organizată la Ambasada României la Berlin.

Klaus Carmen Iohannis

Președintele Klaus Iohannis își dorește ca românii să fie mândrii de modul în care sunt reprezentați în străinătate, iar colaborarea cu reprezentanții partenerilor europeni să aibe consecințe pozitive asupra vieții lor de zi cu zi.

„Românii care au venit la ambasada României din Berlin în această seară trebuie să știe că, în cadrul administrației prezidențiale, există de acum încolo un departament dedicat diasporei. Îmi doresc o politică externă apropiată de cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia. Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în străinătate, iar întărirea relațiilor cu celelalte state să aibă consecințe pozitive asupra vieții lor de fiecare zi. Cum spuneam și în această dimineață, într-un interviu la ARD, radioul public german, România e mult mai bună decât imaginea pe care o are în lume. Noi, oamenii politici, trebuie să muncim mai mult împreună cu cetățenii care ne-au votat pentru ca imaginea să fie pe măsura țării pe care ne-o dorim.”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*