Ultimele Știri

Ce îi lipsește lui Victor Ponta?

Pe fondul sulfuros al bătăliilor politice întreţinute de locatarul (vremelnic), de la Cotroceni au proliferat ploşniţele şi păduchii mediatici din televiziuni, cu efecte dezastruoase pentru psihologia publică, îngreţoşând întreagă populaţie a ţării, divizată în tabere adverse, care aproape că se urăsc. Merită? Pseudo-oameni de cultură, scriitori şi politicieni au prestaţii publice pripite, ostile şi destul de mediocre. Cu multe cuvinte, absenţa de idei şi de convingeri adevărate. Autointitulaţii analişti sau consultanţi politici emit tone de gunoi verbal, pretind că numai ei deţin adevărul, că reprezintă însăşi onoarea, bravură şi idealul unei ţări, care n-are nici în clin nici în mânecă cu ei.

Obişnuit să nu ia în serios campaniile prezidenţiale, dintr-un soi de aroganţă dată de sondajele favorabile, PSD ar trebui să abordeze această campanie dintr-o perspectiva nouă. Desigur, sunt importante şi autobuzele şcolare, dar cine se mai lasă impresionat de tăierea unor panglici? Sunt importante şi concursurile sportive, dar a le înmâna unor premianţi nişte diplome, iar nu impresionează peste măsură.

Victor Ponta trebuie să ţintească România profundă, neatinsă de certurile politice. PSD a renunţat la componenta culturală. Partidul lui Victor Ponta nu are anvergură culturală. Participarea la manifestările culturale, lansări de carte, vernisaje, vizite la instituţii de cultură, lipsesc de pe agenda guvernului şi, ceea ce este mai grav, a candidatului prezidenţial.

PSD nu are apetit nici pentru istorie, pentru cultul străbunilor, considerând că poate suplini aceste lipsuri fundamentale cu strângerea relaţiilor cu Biserica Ortodoxă. Adevăraţii oameni de cultură, scriitorii, artiştii, ignoraţi de PSD, nu sunt mulţi, dar au o voce apăsată.

Nici pe principalii adversari ai lui Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Elena Udrea, cultura nu-i dă afară din casă. Dar acest lucru nu poate constitui o scuză pentru candidatul PSD. Nu taxa pe stâlp sau reducerea CAS îl fixează pe un preşedinte în istorie, ci faptele de natură culturală.

Până şi un politician ca Traian Băsescu şi-a ştiut apropia intelectualii. De fapt, ei au dat consistență mandatelor sale, este adevărat, într-un mod neplăcut pentru adversari. Intelectualii i-au fixat imaginea de om de stat. Fără „intelectuali” Băsescu ar fi rămas un simplu căpitan de cursa lungă naufragiat la Cotroceni. Nu întâmplător, acelaşi Băsescu l-a atacat pe Ponta într-un punct considerat vulnerabil pentru un preşedinte, al apetenţei pentru cultură.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Ce îi lipsește lui Victor Ponta?

  1. Lui V. Ponta ii lipseste o „Elena Udrea”. Cand o va avea va fi la fel ca Basescu si atunci romanii pot fredona in continuare slagarul national : ” SARACIA-N … MA-NPUNGE , EU TOT FUG DAR EA M-AJUNGE „

  2. PONTA reprezinta cea mai mare amenintare la statul de drept, la dezvoltarea Romaniei si la eradicarea coruptiei! Cu toate ca coruptia se gaseste peste totul in lume, doar la noi o gasesti la tot coltul si nu te lasa sa respiri!
    Ponta, esti un avid de putere si asta te va darama, slabiciunea ta in afara de plagiatul din capul tau, este infatuarea, lipsa de diplomatie si lipsa de vocabular, iar daca pleci dracului si ne lasi in pace promit solemn ca am sa iti cumpar un DEX ca sa inveti limba romana, pentru ca nu avem nevoie in fruntea tarii de un analfabet, ii avem destul pe Vanghelie si Dragnea, acolitii tai! Daca vii pe la Arad ai sa pleci fara felinare si fara coaie si ai sa canti ca o soprana, ordinar ce esti, uiti de unde ai plecat si ai ajuns acolo datorita romanilor carora le-ai intors spatele tradator mizerabil ce esti! Oare suspendarea lui Basescu este problema acestei tari? Oare nu iti este rusine sa mergi acasa la sotie si copii si sa le spui in fata cat de mult ii minti pe cei care te-au pus in fruntea tarii?
    Credeam ca Basescu a fost cel care a facut un rau tarii, insa m-am inselat amarnic pentru ca Basescu a fost singurul om din tara asta care v-a tinut piept si v-a trimis pe toti la puscarie acolo unde va este loc, Basescu ii baga la puscarie si tu ii scoti pentru ca asa face un procuror corupt, nu-i asa mizerabilule???

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*