Ultimele Știri

Ce fel de Președinte își doresc românii?

Suntem o ţară condamnată. De 25 de ani ne căutăm conducători adevăraţi. Degeaba! Orbecăim aşa-zis democratic printr-o mocirlă de interese. Votăm din inerţie, că aşa-i la noi. Ridicăm din umeri sau comentăm sec evenimentele la o duşcă la mat-ul din sat. Atât! Urmărim dezbaterile tv care nu  au decât un rol: de apă de ploaie, divertisment, comicării, monstre grosolane de demagogie şi mârlănie. Avem conducătorii pe care îi merităm!

Ieri s-a petrecut un fapt fără precedent: amânarea depunerii jurământului de către noul ministru delegat pentru buget, Darius Vâlcov, programată pentru miercuri seară. Motivul? Primul ministru n-a fost prezent, acesta fiind la o ceremonie planificată dinainte, o întâlnire cu doamna Catherine Ashton la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţie Române. Ei, Traian Băsescu a găsit de cuviinţă să amâne această ceremonie, deşi Victor Ponta nu era obligat să fie prezent, acesta delegându-l pe vicepremierul Gabriel Oprea. Este una dintre acțiunile lui Băsescu de a lungi boală până s-o coace poama. Aşa este preşedintele Traian Băsescu, până nu bagă un pic băţul prin gard să zadăre, nu se simte în apele lui.

În ultimul timp însă a întrecut orice măsură în derapajele pe care şi le permite în susţinerea făţişă a Partidului Mişcarea Populară şi a candidaturii la prezidenţiale a preferatei sale, Elena Udrea, atacându-i într-un limbaj sub demnitatea funcţiei de preşedinte nu numai pe liderul Stângii, ci şi pe ceilalţi competitori de Dreapta: Monica Macovei, Cristian Diaconescu, Iohannis, Tăriceanu. Toţi sunt nişte nechemaţi, numai cadâna preferată, Elena Udrea, e pe inima şi sufletul „jucătorului” de la Cotroceni.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, din mai multe motive, nu este vreun model moral sau etic de luat în seama, după ce i-a înfipt jungherul pe la spate lui Crin Antonescu. Senatorul Ioan Ghişe, cel demisionat din PNL-ul în care nu se mai regăseşte, dar care nu a strâns încă semnăturile necesare, demn de luat în consideraţie. Şi chiar dacă le strânge, şansele lui Ghişe de a deveni preşedintele dorit de români nu sunt mari.

De aceea întreb, ce fel de preşedinte îşi doresc Românii? De ce? Fiindcă, nu de alta, dar cei „mulţi şi proşti” nu s-au schimbat prea mult de pe vremea cronicarului Grigore Ureche. Chit că acesta se referea doar la moldoveni. Chiar dacă a trecut  un mileniu şi ceva de atunci, lumea a rămas tot neinformată şi numai parţial educată.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Ce fel de Președinte își doresc românii?

  1. KLAUS IOHANNIS

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*