Ultimele Știri

Ce decizie a luat Cioloș privind creșterea salariului minim și a pensiilor

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș susține că nu dorește să rezolve o problemă generând altele, așa că a decis efectuarea unei analize înainte de a lua o decizie cu privire la mărirea salariului minim.

„Creșterea salariului minim pe ecomomie de la 1.050 lei la 1.200 lei:

Știu cât de greu este pentru cei cu salarii mici. Dar nu pot să decid până nu am toate elementele impactului unei astfel de decizii. Trebuie sa evităm să creăm o problemă vrând să rezolvăm alta. Ministrul Finanțelor Publice a început deja o analiză cu privire la eventuale creșteri ale salariului minim în 2016″, a scris Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Cioloș a explicat și chestiunea măririi pensiilor. El a precizat că și-ar dori să ofere o creștere mai mare de 5%, însă bugetul nu permite momentan mai mult de atât.

„Am tot respectul pentru cei care au muncit ani de zile. De aceea, prin proiectul de buget, au fost asigurate fondurile necesare pentru majorarea cu 5% a pensiilor începând cu ianuarie 2016. Știu că este o creștere destul de mică, dar este tot ceea ce ne permite bugetul acum”, a mai spus Cioloș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*