Ultimele Știri

Ce cred liderii PSD, despre retragerea lui Victor Ponta de la şefia partidului

Astăzi premierul României, Victor Ponta s-a prezentat la sediul DNA iar după 30 de minute de audieri, procurorii au hotărât să pună sechestru pe bunurile sale și totodată să îl cercetaze în calitate de inculpat. Ieri, premierul și-a dat demisia de la șefia PSD tocmai pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului.

Liderii partidului apreciază gestul premierului și vor să îl sprijine pe acesta în demersurile pe care le va face. Mai mult, ei îl încurajează pe premier să nu demisioneze din Guvern.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, afirmă, referitor la retragerea lui Victor Ponta de la conducerea partidului, că decizia acestuia „trebuie respectată”, dar şi că acesta trebuie să îşi continue mandatul de premier.

„Decizia lui Victor Ponta trebuie respectată. Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier, activitatea sa fiind confirmată prin rezultatele bune ale guvernării PSD”, susţine Lăpuşan.

Senatorul Daniel Savu, lider interimar al PSD Prahova, spune că gestul lui Victor Ponta de a renunţa temporar la şefia PSD este „absolut normal”.

„Este absolut normal gestul lui Victor Ponta de a prelungi interimatul Rovanei Plumb la conducerea PSD. Aşa demonstrează că este un veritabil om de stat!”, a declarat Daniel Savu.

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, afirmă că retragerea lui Victor Ponta de la conducerea formaţiunii este un gest corect, de fair-play faţă de colegi şi, totodată, o hotărâre a „unui lider responsabil”.

„Am anticipat acum două săptămâni că atunci când Victor Ponta va lua o decizie va pune pe primul plan interesul partidului, înaintea oricărui alt interes. Acesta este gestul unui lider responsabil, este un gest corect, de fair-play faţă de colegi şi în concordanţă cu Rezoluţia privind integritatea în Partidul Social Democrat, votată de Consiliul Naţional al PSD şi propusă de Victor Ponta. Din acest punct de vedere, apreciez că gestul de suspendare din toate funcţiile din partid este unul de normalitate” a declarat Decebal Făgădău.

Se pare că premierul Victor Ponta va continua să participe la şedinţele conducerii şi după retragerea din funcţia de preşedinte, a declarat, senatorul PSD Gabriela Firea, purtător de cuvânt al social-democraţilor. 

„PSD este un partid total funcţional, cu oameni extrem de experimentatţ în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la şedinţele conducerii PSD şi îl aşteptăm să îşi preia atribuţiile funcţiei.  Agenda şi direcţia partidului nu se schimbă. Prioritatea noastră este să continuăm buna guvernare de până în prezent, cu Victor Ponta premier, şi să câştigăm alegerile din 2016. Este datoria PSD să oprească revenirea la putere a echipei Basescu, camuflată acum în PNL, care a făcut atât de rau României ani la rând”, a spus Gabriela Firea.

Victor Ponta și-a anunțat demisia de la șefia pardidului social-democrat, duminică. Acesta s-a folosit de un site de socializare pentru a face cunoscut acest fapt. Victor Ponta a condus formațiunea politică timp de 5 ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*