Ultimele Știri

Ce averi au candidații la președinție?

Azi este termenul limită până la care toți candidații la președinție trebuie să își depună declarațiile de avere. Până acum, doar Victor Ponta, liberalul Klaus Iohannis și candidatul independent Monica Macovei au făcut acest lucru.

Declarațiile de avere și de interese ale candidaților la alegerile prezidențiale au fost publicate de către Agenția Naționala de Integritate. Monica Macovei a declarat că deţine în total şase terenuri – patru în judeţul Constanţa, unul în judeţul Giurgiu şi unul în judeţul Ilfov, trei apartamente în capitală, o casă de locuit în comuna Corbeanca şi o casă de vacanţă în comuna constănţeană Limanu. În plus, ea are în proprietate un autoturism, are de achitat până în 2018 un credit ipotecar de 40.000 de euro. În ceea ce privesc veniturile, Monica Macovei a încasat anul trecut, de la Parlamentul European peste 74.400 de euro. Alţi 30.500 lei au provenit din închirierea unor bunuri.

Din declaraţia de avere depusă pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate reiese că Victor Ponta deţine un teren şi o casă în Baia de Fier, judeţul Gorj, şi alte trei apartamente în Bucureşti. Familia Ponta deţine două autoturisme, dintre care unul în luat în leasing. În calitatea sa de premier, Victor Ponta încasează anual un venit ce depăşeşte 74.200 de lei, în timp ce soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, a câştigat în 2013, de la Bruxelles, peste 74.400 de mii de euro.

Klaus Iohannis, nu are datorii la bănci şi nu deţine terenuri sau autovehicule. În schimb, este proprietarul a şase imobile, în judeţul Sibiu – 3 case şi 3 apartamente. În ceea ce privesc veniturile, anul trecut, primarul Sibiului a câştigat peste 43.800 de lei. Soţia sa, care este profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, a câştigat peste 26.200 de lei. Tot în 2013, în contul lui Klaus Iohannis a mai intrat suma de 114.000 de lei, obţinuţi din închirierea unui imobil.

În cursul zilei de azi, urmează să își depună declarațiile de avere și ceilalți candidati la președinție: Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Teodor Meleșcanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*