Ultimele Știri

Ce au reclamat turiştii de sărbători la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor

Sărbătorile de iarnă nu au fost, pentru toți românii la fel. Unii dintre ei nu au fost mulțumiți de serviciile pe care le-au primit și s-au adresat Oficiului pentru Protecția Consumatorilor. Cei de la OPC au făcut publică lista cu principalele nemulțumiri ale cetățenilor.

Principalele aspecte reclamate la ANPC de către români au fost frigul din camere, condițiile precare de igienă și calitatea mâncării. Se pare că la sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015 s-au strâns peste 33 de sesizări. Majoritatea dintre ele încă nu s-au soluționat.

În Constanța, mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de felul în care au fost tratate în timpul mesei de revelion. Aceștia au mai multe plângeri legate de temperatura scăzută din restaurant, aperitivul foarte sărac, farfurii și tacâmuri nespălate, dar și lipsa băuturilor conform ofertei stabilite.

De la Bârnova, judeţul Iaşi, a fost făcută o sesizare de persoane care, după servirea mesei de Revelion, au început să se simtă rău și au ajuns la spital.

La Alba Iulia a fost în schimb reclamată atitudinea personalului dintr-un restaurant. La Durău, în Neamţ, o plângere a vizat nerespectarea meniului stabilit pentru Revelion, mai exact faptul că nu a inclus ţuică şi vin de colecţie, precum şi preparatele servite în ziua de 1 ianuarie, care nu corespundeau reţetelor tradiţionale.

La Buşteni, unui client i-a fost anulată rezervarea pentru cazare pe motiv ca nu a făcut rezervare şi pentru servirea mesei. Tot în perioada sărbătorilor, clientul unui restaurant din Azuga a reclamat prezenţa unei insecte în ciorba care i-a fost adusă şi un comportament arogant al bucătarului unităţii.

Legat de cazare în perioada sărbătorilor, sunt mai multe sesizări privind frigul din camere (la Oaşa, în Alba, şi la Craiova), dar şi lipsa apei calde (la Căciulata, din cauza îngheţării unei conducte) sau întreruperea acesteia (la Praid).

Condiţii de cazare necorespunzătoare sau sub valoarea plătită au fost reclamate şi la Sinaia, Sibiu, Păltiniş şi Azuga, în ultimul caz fiind semnalate igrasie şi instalaţia sanitară şi cea electrică defecte, în timp ce la Buşteni un consumator a reclamat că lenjeria de pat era ruptă iar la masă au fost puse tacâmuri ruginite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*