Ultimele Știri

Ce au descoperit autorităţile belgiene în timpul unei percheziţii din Bruxelles

politie belgia atentate

La ora 9.00 dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Poliţia belgiană a descoperit, marţi, un steag al Statului Islamic şi o bombă într-una din casele percheziţionate în districtul Schaebeek, în timpul unui raid antiterorist organizat după atentatele care au zguduit dimineaţă capitală belgiană, soldate cu 32 de morţi şi cel puţin 230 de răniţi, transmite Reuters. Atentatele terorsite au fost deja revendicate de jihadiştii ISIS, scrie Reuters.

Premierul belgian Charles Michel a confirmat că raidurile forţelor de intervenţie din Bruxelles au legătură cu atentatele din această dimineaţă.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Atentatele care au lovit Bruxelles-ul sunt văzute ca acte de răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam. Dacă această ipoteză se confirmă, atunci Europa trebuie să se teamă de viteza de reacţie a unei celule teroriste.

De asemenea, este posibil ca o celulă teroristă, care are legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea jihadistului ar fi putut să îi dea de gol.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*