Ce atribuții dă asigurări Theresa May că va primi Marea Britanie de la UE, după Brexit: ‘Votul a dat un mesaj despre imigrație’

  • Adelina Mitrache
  • 20 iulie 2016
  • Externe
theresa may

După votul de luna trecută privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, confrom Reuters, prim-ministrul britanic, Theresa May, a declarat miercuri că guvernul de la Londra se va asigura că va primi atribuții de control asupra libertății de mișcare de la UE, în negocierile cu blocul comunitar.

‘Am convingerea clară că votul din țară de la 23 iunie a dat un mesaj despre imigrație — că oamenii vor controlul asupra libertății de mișcare de la Uniunea Europeană și asta este exact ceea ce vom face și ne vom asigura că vom primi în negocieri…’, a declarat May.

‘De asemenea, rămân absolut convinsă în credința mea că trebuie să reducem migrația la niveluri acceptabile; guvernul crede că acestea sunt de zeci de mii de persoane’, a spus premierul britanic.

‘Ne va trebui ceva timp pentru a ajunge acolo, dar bineînțeles acum avem aspectul adăugat al acelor controale pe care le putem introduce în legătură cu oamenii care se mută din UE’, a adăugat Theresa May.

Ea a mai spus că va stabili poziția de negociere a Marii Britanii în următoarele săptămâni și luni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *