Ultimele Știri

CCR îl dă în judecată pe jurnalistul Liviu Avram pentru titlul unui editorial

zegrean

CCR îl va da în judecată pe jurnalistul Liviu Avram pentru a-i cere o „reparaţie morală” după ce acesta a afirmat într-un editorial că „judecătorii CCR au fost (…) nişte ticăloşi”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

„Curtea Constituţională îl va da în judecată pe Liviu Avram pentru că a jignit instituţia. (Vom face acest demers-n.r.) foarte repede. Noi nu o să facem o plângere penală împotriva sa, nu dorim să intre la închisoare. O să îi cerem o reparaţie morală pentru instituţie. Totuşi suntem acolo oameni cu multă experienţă de viaţă, cu multă şcoală, cu mulţi ani de muncă. Nu cred că este cazul să ne facă ticăloşi”, a declarat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

În replică, Liviu Avram a susţinut, pe Facebook, că demersul CCR „e de bine”, afirmând că abia aşteaptă să explice în faţa unei instanţe ce a scris în editorialul său.

„Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol”,a scris Liviu Avram, pe Facebook.

„Privind acum retrospectiv, înţeleg că mi-am bătut gura de pomană la Curtea Constituţională, că am chinuit de pomană răbdarea bieţilor oameni şi că decizia de neimplicare era deja luată înaintea judecăţii. Indiferent ce justificări vor pune în motivări, am convingerea că deciziile date pe 4 şi pe 11 mai au fost eminamente politice şi n-au avut nicio legătură nici cu dreptul, nici cu dreptatea. Şi atunci cum să le zici altfel?”, a susţinut Liviu Avram.

Liviu Avram a pierdut de două ori la CCR, în cazul unor excepţii de neconstituţionalitate privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*