Ultimele Știri

Cazuri de Ebola la New York și Mali

Revenind de curând din Guineea, un medic din New York a luat virusul în urma contactului cu pacienții infectați cu Ebola pe care acesta îi trata, conform declaraţiei primarul Bill De Blasio într-o conferință de presă.

Având febră mare, doctorul a fost supus testelor pentru a se stabili dacă într-adevăr a contractat virusul, totul finalizându-se din păcate cu un test pozitiv. Fiind primul caz de Ebola din cel mai mare oraș american.

Nu doar mega-orașul american a fost lovit de virusul Ebola, și în Mali a fost anunțat primul caz de Ebola, ca provenind din ţara vecină Guineea. Numai în vârstă de doi ani o fetiță venită din Guineea a fost plasată în carantină împreună cu bunica sa.

Și în Coasta de Fildeș, o asistentă ce a intrat ilegal în țară este supusă testelor medicale, aceasta provenind tot din Guineea.

Virusul se transmite prin contact cu sângele  unui om sau animal infectat, lichidele biologice și organe. Persoana reprezintă risc de contagiere odată ce durerea de cap și mușchi acompaniată de febră se instalează.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*