Ultimele Știri

Cazul românilor care nu reușesc să își plătească la timp facturile la întreținere este din ce în ce mai întâlnit

Majoritatea românilor nu reușesc să își plătească la timp facturile la întreținere. Astfel, 1 din 3 români rămân cu restanțe la plata utilităților, iar după cum se poate presupune, situația este cu atât mai întâlnită în mediul urban unde oamenii depind de acestea.

Scumpirea utilităților punea deja presiune pe bugetul familiei iar acestea reușeau să își plătească facturile cu mari întârzieri. Veștile sunt cu atât mai triste cu cât sezonul rece care urmează, îi va face pe românii să scoată o sumă mult mai mare de bani din buzunare. Dacă nici în perioada sezonului cald românii nu au reușit să țină pasul cu termenul limită al facturilor la curent, ne așteptăm la o situație mult mai proastă în această iarnă.

Liberalizarea prețurilor la gazele naturale pentru consumatorii casnici a crescut factura finală cu 18%, între 1 decembrie 2012 și 1 octombrie 2013, la care se adaugă încă un val de scumpiri de 14%, aplicat de la începutul acestui an până în prezent. Pentru companii, scumpirile gazelor naturale au fost de câte 10%, în fiecare dintre aceste perioade. Plătind mai mult pentru utilități, firmele din industrie au crescut și ele prețurile produselor, scumpind traiul românilor, conform Evenimentul Zilei.

Astfel, locuitorii mediului urban care au restanțe la întreținere au atins un procent de 70,4%, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică (INS) pentru 2013.  Proporția celor care locuiesc în mediul rural este mai mică, de 35,5%, astfel încât media pe țară este de 54,3%. Pe de altă parte, 65,4% din gospodăriile de la sate nu reușesc întotdeauna să-și plătească la timp factura de energie electrică. Lucru care este valabil pentru jumătate dintre locuitorii mediului urban.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*