Ultimele Știri

Cazări cu încetinitorul la Universitatea din București

cazare

În perioada 1-5 iulie, cine vrea – student sau nu –  poate să se cazeze pe vară în unul dintre căminele Universității din București. Sute de studenți s-au orientat spre cele două cămine din Grozăvești (A și C) unde puteai să te cazezi fără să fi locuit acolo în perioada 2014-2015 – cum e cazul pentru căminul A1. Pe la ora prânzului, locurile pentru luna iulie au fost deja ocupate în căminul A, iar în C procesul de cazare a durat până aproape de ora 18.

Din cauza numărului mare de studenți ce voiau să se cazeze, s-a recurs la liste de așteptare. Numărul celor scriși pe listă a trecut și de 300. Noroc că unii au renunțat. Altfel îi apuca noaptea pe cei ce se ocupau de procesul de cazare. Un proces încet și după metode învechite. Studenții sau angajații trebuiau să se prezinte cu documentele necesare; pentru căminul C, cel puțin, dacă nu voiau să locuiască împreună cu o persoană anume stăteau la o coadă, dacă voiau să locuiască cu un prieten, stăteau la altă coadă. La coada din urmă se stătea și ca să achiți prima lună de cazare. Dacă ar fi fost mai mulți oameni care să încaseze măcar banii, lucrurile ar fi mers mai repede.

La ASE, de exemplu, cererile de cazare au putut fi trimise în format electronic. Putea și Universitatea din București să implementeze un sistem electronic prin care studenții să trimită documentele necesare, să plătească taxa pentru prima lună și la administrația căminului să se prezinte doar cu o chitanță, prin care dovedească că au plătit. În acest fel era și o evidență clară cu privire la câte cereri de cazare sunt și cine va sta sau nu în cămin. Nu a existat o astfel de evidență, astfel că unii au rămas pe-afară (la propriu și la figurat), după ce li s-a spus că nu mai sunt locuri în cămin. Azi s-au întors la administrația căminelor A și C, în speranța că vor găsi mai găsi un loc.

Condițiile în cămin nu s-au schimbat: draperii la geam nu sunt (ai o șansă mică să primește una), așternut nu, nici coș de gunoi, mătură sau făraș, capurile de la duș lipsesc, accesul la Internet nu e inclus în chirie. În schimb, prețurile au fost modificate: 4 lei/zi pentru studenții ce fac practică, 8 lei/zi studenții și absolvenții din promoția 2015 ai Universității din București, 15 lei/zi pentru alte categorii de persoane. Prețurile au crescut, deși e vară și cheltuielile sunt mai mici.

Abia a trecut prima zi de cazare, dar penuria de locuri în cămin își arată efectele. Pe Internet au apărut deja anunțuri de cedare a locului de cazare. E simplu să faci bani în această perioadă: te cazezi într-un cămin, apoi vinzi cuiva locul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*