Ultimele Știri

Cazanciuc despre legea lui Dragnea, privind ”defăimarea socială”: „Este nevoie de o formă de protecţie”

Deşi susţine că nu cunoaşte integral textul controversatului proiect de lege care sancţionează dur aşa-numita „defăimare socială”, iniţiat de şeful interimar al PSD Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a apreciat că este necesară o formă de protecţie a demnităţii umane, conform Epoch Times.

Cazanciuc a explicat că, în contextul actual, o astfel de iniţiativă este necesară atunci când a fost întrebat de ce avem nevoie de o astfel de lege când deja există norme care vizează discriminarea.

„Nu trebuie decât să ne uităm în jurul nostru, în zilele noastre, să ne dăm seama că este nevoie de o formă de protecţie (a demnităţii umane – n.r.). Relaţiile sociale evoluează permanent este greu să spui dacă un text de acum 10 ani mai corespunde unor nevoi de protecţie, în momentul actual. (…) Este o iniţiativă parlamentară, am văzut-o. Nu cunosc textul integral să vă spun dacă aş fi avut sau nu o observaţie faţă de acest text, dar cred că este evident să găsim o formă de protecţie a demnităţii umane”, a declarat Cazanciuc.

Amintim că legea „defăimării sociale”, despre care se spune că instituţionalizează practic poliţia politică a gândirii şi liberei exprimări, a fost adoptată, miercuri, de Senat, într-un timp record şi până la adoptare mai are doar un singur pas, Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege prevede că „defăimarea socială” s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 lei, dacă vizează un grup social.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Cazanciuc despre legea lui Dragnea, privind ”defăimarea socială”: „Este nevoie de o formă de protecţie”

  1. Ne intoarcem in comunism; sau si mai rau anumite grupuri anti crestini si anti europene vor sa ne puna cu botul pe labe inainte de venirea violatorilor, ‘martirilor satanei” ce explodeaza, femeile sa fie violate si sa isi tina pliscul asta este motivul!

  2. Frica de defaimarea hotzilor este mare tovarase Cazacioc.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*