Ultimele Știri

Caz ținut secret | Un alt polițist din coloana lui Gabriel Oprea a fost rănit luna trecută

Nu este singurul accident în care a fost implicat un polițist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Potrivit unor surse Digi24, în 21 septembrie, un agent a fost acroșat de o mașină pe Calea Victoriei și a fost rănit ușor.

El ar fi acum în concediu. Informația sugerează însă că și în 21 septembrie vicepremierul ar fi avut coloană oficială, în condițiile în care de aceasta ar beneficia doar președintele, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Alți demnitari pot merge cu coloană oficială doar în situații „deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență”, conform legii.

Toate aceste informații apar în urma decesului polițistului rutier care a căzut cu motocicleta într-o groapă pe un bulevard din Capitală. Polițistul conducea coloana care îl însoțea pe Gabriel Oprea, deși acesta nu ar fi avut dreptul la coloană oficială în mod normal, numai în cazul unor situții speciale. Gabriel Oprea venea de la un ospăț de la un restautant din Cotroceni, iar la momentul accidentului mașina în care se afla acesta a depășit în trombă, în timp ce polițistul Bogdan Cosmin Gigină își dădea suflarea într-o baltă de sânge.

Deşi accidentul a avut loc în 21 septembrie, acesta nu a fost făcut public, însă date despre incident au fost comunicate presei pe surse, în urma decesului subinspectorului Bogdan Gigină.

Potrivit sursele citate, accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 21 septembrie, la intersecţia Piaţa Victoriei cu bulevardul Vasile Lascăr. Poliţistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicletă în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acroşat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat în intersecţie după ce nu a oprit la semnalul „stop” al agentului care dirija circulaţia.

În urma impactului, Moraru a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde nu a rămas internat. Medicii au stabilit că acesta a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o contuzie la pumnul stâng, fiindu-i pusă o atelă la picior, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

În urma accidentului, Dorel Moraru a avut nevoie de o lună de concediu medical.

În urma accidentului în care a fost implicat poliţistul Dorel Moraru, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.

Se pare că prietenii generalului sau grăbit să îi ofere protecție, astfel în Monitorul Oficial a apărut dubios o Ordonanță de Urgență, care conferă dreptul la coloană oficială și pentru președinții de partide parlamentare.

”În Monitorul Oficial de ieri a fost publicată o Ordonanță de Urgență interesantă – OUG 43/2015. Printre altele, aceasta modifică Legea 191/1998 privind Serviciul de Protecție și Pază.

Ca o coincidență bizară, printre schimbări este precizat și faptul că inclusiv președinții de partide parlamentare pot beneficia de protecția SPP, dacă există o hotărâre CSAT în acest sens.

Din câte știam, SPP coordonează deplasarea coloanelor oficiale. Și ultima ședință CSAT a avut loc pe 17 septembrie.

Deci nu îmi dau seama cam care ar fi fost varianta de acoperire a deplasării cu coloana oficială, având în vedere faptul că în normele de aplicare ale codului rutier par să urmeze categoriile de beneficiari din legea SPP.” – notează  Elena Calistru pe pagina sa de Facebook.

În Monitorul Oficial de ieri a fost publicată o Ordonanță de Urgență interesantă – OUG 43/2015. Printre altele, aceasta…

Posted by Elena Calistru on 22 Octombrie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*